Για την ύπαιθρο

Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία της Πάφου είναι περισσότερα από όσα νομίζουμε πως γνωρίζουμε. Είναι πολλά και μικρά, πράγμα που επιβεβαιώνουν την περιθωριοποίηση της Επαρχίας μας από το κεντρικό κράτος αλλά και την απουσία ουσιαστικής διεκδικητικής πολιτικής για τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της επαρχίας Πάφου – και όχι μόνο – η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των κοινοτήτων που διαχρονικά βιώνουν την αδιαφορία και την περιθωριοποίηση από το κεντρικό κράτος πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα όλων μας.

 • Δημιουργία, εκσυγχρονισμός και τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

 • Επέκταση και ανασχεδιασμός των οικιστικών ζωνών.

 • Εκσυγχρονισμός δικτύου υδατοπρομήθειας.

  Πρέπει να δοθεί ουσιαστική ώθηση για την ανάπτυξη και την γενικότερη βελτίωση των κοινοτήτων, όχι τόσο σε θέματα καλλωπισμού, αλλά πρωτίστως σε ζητήματα που αφορούν την ενδυνάμωση του προϊόντος και της τοπικής οικονομίας τους.

  Πολλές κοινότητες που θα μπορούσαν να αναπτύξουν ή να αναδείξουν διάφορα εκπαιδευτικά κέντρα  ειδικού προσανατολισμού, κατασκηνωτικούς χώρους, μουσεία, οινοποιεία, ξενώνες.

  Μια πολύ καλή και εφικτή λύση είναι η συμπλεγματοποιηση υπηρεσιών, ίσως και κοινοτήτων που θα βοηθήσει στην συλλογική διεκδίκηση και διάθεση πόρων και κονδυλίων αναπτύσσοντας την ευρύτερη περιοχής και ενισχύοντας το προϊόν της. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει και στρατηγικό στόχο εγχώριας και εξωτερικής τουριστικής ανάπτυξης αλλά και της ενίσχυσης στον τομέα της εκπαίδευσης.

  Η περιοχή του Ακάμα είναι από μόνη της ένα εκπαιδευτικό κέντρο. Το ίδιο το κράτος θα μπορούσε να δημιουργήσει σε συνεργασία με τις κοινότητες κατασκηνωτικούς χώρους και εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είτε στου καλοκαιρινούς μήνες είτε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ως σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα φέρει τα παιδιά κοντά με το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.

  Αρέσει σε %d bloggers: