Ας γίνουμε εμείς η ευκαιρία

Πίσω από την λέξη ευκαιρία κρύβεται η έννοια ‘’δυνατότητα’’ και πίσω από την λέξη μέλλον κρύβεται η έννοια της ‘’ζωής’’. Κανένα από αυτά δεν μπορεί να υπάρξει τόσο στο παρόν στάδιο όσο και στο ορατό μέλλον. Η αβεβαιότητα του αύριο, η ανύπαρκτη έννοια του μέλλοντος, η εξαπάτηση και η εξαθλίωση του λαού, μας επιβάλλει να αντισταθούμε.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η συγκυρίες των τελευταίων χρόνων ξεσκέπασαν τα κόμματα και την προβληματική τους λειτουργία. Έχασαν την ουσία και τον ρόλο τους. Αθέτησαν την υποχρέωση τους έναντι των πολιτών , να υπερασπίζονται και να εξασφαλίζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του. Διαστρεβλώθηκε η έννοια του πολίτη ο οποίος παραδόθηκε άνευ όρων στην τυραννία μιας αυθυπαίτιας ανωριμότητας. Καταδέχθηκαμε να αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.

Η ευκαιρία για την οποία μας μιλούν οι πολιτικοί μας άρχοντες είναι στρεβλή διατύπωση της ουσίας. Την ευκαιρία θα την δημιουργήσουμε εμείς. Κυβερνηθήκαμε για δεκαετίας αμέτοχοι, κρυμμένοι πίσω από κούφια συνθήματα και ξεφτισμένες ιδεολογίας.

Δεν χάθηκε όμως η ελπίδα για ‘’αναγέννηση’’ της δημοκρατίας. Σαν αχτίδα φωτός η Συμμαχία Πολιτών που έχει εγκαινιάσει τον θεσμό των θεματικών συμμαχιών- σαν μια σύγχρονη εκκλησία του δήμου. Οι πολίτες, όλοι ανεξαρτήτως ‘’πολιτικής ταυτότητας’’ αυτόβουλα και ελεύθερα καταθέτουν την γνώμη και τις προτάσεις τους διαμορφώνοντας πολιτικές και προκαλώντας το σαθρό κυβερνητικό κατεστημένο για αλλαγές. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας που αφορά όλα όσα αφορούν τον πολίτη και σχετίζονται με το πολιτικό γίγνεσθαι και τα κακώς κείμενα που το πλαισιώνουν. Η Συμμαχία Πολιτών δίνει την ευκαιρία που χρειαζόμαστε, να θυμηθούμε τον αυθεντικό μας ρόλο σαν πολίτες, να θυμηθούμε πως είναι η δημοκρατία.

Ας γίνουμε λοιπόν εμείς η ευκαιρία που χρειαζόμαστε.

 

Αρέσει σε %d bloggers: