Βελτιώσεις οδικής ασφάλειας στον Δήμο Γεροσκήπου

Η ευκαιρία που προκύπτει από το μεγάλο στοίχημα του Δήμου Πάφου να αναλάβει τον ρολό της πολιτιστικής πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, δεν άφορα κατά αποκλειστικότητα τον Δήμο Πάφου, αλλά και την επαρχία στο σύνολο της! Ολόκληρη η επαρχία Πάφου, διάμεσο του μεγάλου αυτού στοιχήματος, έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την εικόνα της , να ενισχύσει το ποιόν της και να γίνει ελκυστικότερη για τους ντόπιους και τους τουρίστες.

Ο Δήμος Γεροσκήπου τα τελευταία χρόνια, καταβάλλει αξιόλογες προσπάθειες, με κατεύθυνση τον εξορθολογισμό, την ανάπτυξη, και την ανάδειξη των δυνατοτήτων του. Ως ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της επαρχίας Πάφου έχει πολλά να προσφέρει στην συνολική ανασυγκρότηση της επαρχίας.

Τα οικονομικά προβλήματα του δήμου , απότοκο παλαιότερων ατασθαλιών και στρεβλώσεων, είναι πολλά και τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών ακόμη περισσότερα.

Καθημερινό και σοβαρότατο ζήτημα που αποτελεί και άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των δημοτών είναι η ανησυχητικά άσχημη εικόνα του οδοστρώματος σε πολλά σημεία του δήμου. Το εν λόγω ζήτημα, Κατάλοιπο της δημιουργίας του αποχετευτικού, είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται σταδιακά καθώς έχει αφεθεί να διαιωνίζεται, χωρίς την προοπτική μιας ριζικής και ουσιαστικής διόρθωσης του. Επίσης σημαντικό ζήτημα αποτελεί και η χρόνια έλλειψη πεζοδρομίων σε πολλές περιοχές. Η οδική ασφάλεια που προσφέρουν οι ανεπαρκείς και αμφίβολων προδιαγραφών πεζοδρόμοι, είναι ελλιπής και η λειτουργικότητα τους είναι αμφίβολη κι επικίνδυνη.

Είναι δε ευχάριστο και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι δημοτικές αρχές βλέπουν τα ζητήματα αυτά με την ίδια αγωνία που τα αντιμετωπίζουν οι δημότες. Επίσης ελπιδοφόρο, είναι το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες , οι οποίες αναμένεται να φέρουν ουσιαστικές βελτιώσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλή οδική λειτουργία και την αύξηση της ασφάλειας των πεζών και των οδηγών.

Μπορούν να γίνουν ακόμη πολλές βελτιώσεις και αλλαγές στον Δήμο Γεροσκήπου, προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικός και ανθρωποκεντρικός. Απ’οτι φαίνεται έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα αρχή για την επίλυση των προβλημάτων , με τα πιο ουσιαστικά να χρήζουν ακόμη περαιτέρω προσοχής.

Αρέσει σε %d bloggers: