Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος

Η τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών και το τεράστιο θέμα της επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ξανά βγαίνει στην επιφάνεια, απασχολώντας εργοδότες και εργαζομένους Η διαφορά όμως αυτή την φορά είναι πως έχουμε ήδη την εμπειρία ενός ολόκληρου χρόνου, η οποία θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο προς αποφυγή. Η Υπουργός Εργασίας , Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα έπρεπε να αποτελεί θεματοφύλακα της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και να εγγυάται την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού Αντίθετα με τα διατάγματα που εξέδωσε υποσκάπτει τον υγιή και ελεύθερο ανταγωνισμό και αφήνει σκιές οι οποίες αντιβαίνουν με το καλώς νοούμενο συμφέρον των εργαζομένων.

Η Συμμαχία Πολιτών είχε ταχθεί εξαρχής υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατά της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων Στις άμεσες ενέργειες της κατά τρέχον χρονικό διάστημα, ήταν η συνεργασία με κόμματα της αντιπολίτευσης για κατάθεση πρότασης νόμου για να περιοριστεί η εξουσία του Υπουργείου Εμπορίου ως προς την έκδοση παρόμοιων διαταγμάτων, που αδιαφορεί για της συνέπειες στην κυπριακή κοινωνία.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις της Συμμαχίας Πολιτών επιβεβαιώθηκαν και τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Καμία ουσιαστική ανάπτυξη ή βελτίωση δεν σημειώθηκε, αντιθέτως πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους έχουν κλείσει, οι άνεργοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι εργασιακές συνθήκες υποβαθμίστηκαν. Συνεπώς, καθ αυτό τον τρόπο αποδομήθηκε σταδιακά η ραχοκοκαλιά της Κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας, αφήνοντάς επιπλέον ανεξίτηλες πληγές στην ήδη πολύπαθη οικονομία μας.

Στόχος μας είναι να η εξεύρεση χρυσής τομής που θα διασφαλίσει και θα εξυπηρετεί την σωστή λειτουργία και βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Πέραν αυτού όμως σημαντικό παράγοντα αποτελεί και η προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή. Οι συνέπειες αυτές συναποτελούν μια αλυσίδα.

Ειδικότερα, στην Πάφο το πρόβλημα είναι τεράστιο. Η θλιβερή εικόνα του πάλαι ποτέ ιστορικού Εμπορικό κέντρο είναι αρκετή για να αποτυπωθεί το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις. Εκατοντάδες νοικοκυριά είναι στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης λόγω των εσφαλμένων , όπως αποδείχθηκε , πολιτικών των κυβερνώντων. Ως απότοκο της υφιστάμενης πολιτικής θεώρησης αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων, η εικόνα της πόλης αλλοιώθηκε και κατακερματίστηκε ο υγιής ανταγωνισμός, δίνοντας πρόσφορο έδαφος σε μερικούς και συγκεκριμένους Οι αποφάσεις οφείλουν λοιπόν να λαμβάνονται με γνώμονα το δάσος, όχι το δέντρο.

Αρέσει σε %d bloggers: