Περι..αεροδρομίου ο λόγος

Στην Πάφο, ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομίας και ανάπτυξης. Παρόλα αυτά όμως είναι ένας τομέας τον οποίο έχουμε αφήσει κατά γενική ομολογία στην τύχη του. Ενώ η τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών, τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα για το τουριστικό μας προϊόν.

Με την εισαγωγή νέων αεροπορικών εταιρειών και προορισμών στο αεροδρόμιο της Πάφου, δόθηκε μια νέα πνοή αισιοδοξίας για μια έντονη καλοκαιρινή περίοδο που θα δώσει ώθηση στην ξέπνοη οικονομία της πόλης. Στον αντίποδα όμως, εμφανίζονται συνεχώς προβλήματα και δυσλειτουργίες. Κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής το αεροδρόμιο Πάφου αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εργαζομένων και επιβατών. Το θέμα χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής λύσης με την ουσιαστική συμβολή του στρατηγικού επενδυτή και του εκσυγχρονισμού των υποδομών του .

Στρατηγικές επενδύσεις είναι οι παραγωγικές επενδύσεις, οι οποίες επιφέρουν αποτελέσματα σημαντικής εντάσεως στη συνολική οικονομία μας και δημιουργούν προστιθέμενη αξία τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες της. Με την ύπαρξη μόνο ενός στρατηγικού επενδυτή για τα δυο αεροδρόμια της χώρας επήλθε ένας εφησυχασμός ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρεται στα δύο αεροδρόμια και ειδικότερα του Αεροδρομίου Πάφου, το οποίο κατατάχθηκε ως δευτερεύον στοιχείο στην ευρύτερη στοχοθέτηση του στρατηγικού επενδυτή. Επίσης απουσιάζει το στοιχείο του εποικοδομητικοί ανταγωνισμού, το οποίο δημιουργεί την στοιχειώδη ευγενή άμιλλα , γεγονός το οποίο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Εάν εξαρχής προνοείτο η εισαγωγή περισσότερων στρατηγικών επενδυτών στον πνεύμονα της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου θα δίνονταν κίνητρα πραγματικής ανάπτυξης .

Με την οικονομία να διολισθαίνει και τα προβλήματα να διογκώνονται πρέπει να παρθούν δυναμικές και αποτελεσματικές αποφάσεις. Η υπερφόρτωση του αεροδρομίου, σε συνάρτηση με την ανεπάρκεια των υποδομών του, οδηγεί στην υπολειτουργία των υπηρεσιών και η εικόνα που έχουν οι επισκέπτες είναι μιας χώρας με τριτοκοσμικές συνθήκες. Οι κυβερνώντες οφείλουν να αποδείξουν τα λεγόμενα τους για ανάκαμψη και ανάπτυξη στην πράξη. Παράλληλα σημαντικό είναι επιτέλους τόσο η εταιρία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Πάφου και ο Κυπριακός οργανισμός Τουρισμού συγκεκριμένα όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ασκήσουν τις πιέσεις που υποχρεούνται να διαδραματίσουν.

Αρέσει σε %d bloggers: