Από τις εξαγγελίες στην υλοποίηση

Η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας στην Πάφο αποτελεί ένα επίδοξο και ελπιδοφόρο βήμα για αλλαγές στην πόλη και της επαρχία. Οι εξαγγελίες του για ανάπλαση και υλοποίηση ώριμων έργων στην επαρχία της Πάφου με χρονοδιαγράμματα που έχουν ως όριο το 2016 έφεραν ένα αέρα αισιοδοξίας. Πέραν τούτου όμως, καλά τα λόγια, καλές οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις όμως αυτό που μετράει είναι οι πράξεις. Ευχή μας η υλοποίηση των δεσμεύσεων άμεσα ευελπιστώντας πως δεν θα παραμείνουν στα λόγια μέχρι και την επόμενη επίσκεψη του Προέδρου.

Πρωτίστως, με την έναρξη των εργασιών, θα ανοίξουν θέσεις εργασίας σε μια επαρχία που μαστίζεται από την ανεργία και με το τέλος της τουριστικής περιόδου αφού σβήσουν τα φώτα αιμορραγεί. Τα 19 ώριμα έργα που εξαγγέλθηκαν σίγουρα θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης, θα την καταστήσουν πιο λειτουργική, θα αναδείξουν το ποιόν της και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Παρ όλη την αισιοδοξία των εξαγγελιών διαπιστώνουμε κάποια ουσιαστικά μειονεκτήματα Τα περισσότερα έργα προς υλοποίηση συγκεντρώνονται στον δήμο Πάφου με παράλληλο στόχο την ανάδειξη της Πάφου ως πολιτιστική πρωτεύουσα του 2017. Έκτος όμως του δήμου Πάφου συμμετέχουν ουσιαστικά και οι τρεις από τους υπόλοιπους τέσσερις δήμους.

Ο δήμος Γεροσκήπου εξασφάλισε τις δεσμεύσεις για υλοποίηση του Ιατρικού Κέντρου και του δρόμου που συνδέει την Γεροσκήπου με την τουριστική περιοχή. Παράλληλα στη Γεροσκήπου, βρίσκονται στα σκαριά τουλάχιστον 2 ακόμη ώριμα έργα, τα οποία καλό θα ήταν να εξεταστούν πιο εκτενώς και ενδελεχώς. Οι δήμοι Πέγειας και Πόλεως Χρυσοχούς είναι ίσως οι πιο αδικημένοι. Με χρόνια προβλήματα στις περιοχές αυτές όπως ο δρόμος και το Πολυδύναμο Κέντρο Τρίτης ηλικίας Πόλεως Χρυσοχούς, να παραμένουν ακόμη άλυτα και να αρκούνται μόνο στα επιφανειακά θέματα.

Ευελπιστούμε στην ουσιαστική και άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων του προέδρου της Δημοκρατίας . Δυστυχώς σαν δημότες της επαρχίας Πάφου, αλλά και σαν πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας βιώσαμε με τον πλέον άσχημο τρόπο πως οι δεσμεύσεις των εκάστοτε κυβερνώντων, απλά χαδεύουν αυτιά ή χρησιμοποιούνται ως αντιπερισπασμός και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από άλλα σημαντικά ζητήματα. Διαψεύστε μας..

Αρέσει σε %d bloggers: