Αθλητικό λύκειο Πάφου(;)

Με την νέα σχολική χρονιά το τοπίο της εκπαίδευση στην επαρχία της Πάφου εξελίσσεται και μεταλλάσσεται Αφενός, η δημιουργία αθλητικού λυκείου, αφετέρου, η ανασφάλεια που κάλυπτε και καλύπτει την λειτουργία του λυκείου Κύκκου δημιουργεί νέες προοπτικές και ερωτηματικά.

Η λειτουργία Αθλητικού λυκείου στην επαρχία της Πάφου δίνει μια νέα πνοή στην σχολική χρονιά. Μαθητές – αθλητές θα έχουν την δυνατότητα με ενισχυμένες ώρες παράλληλα με τις κλασικές σχολικές τους δραστηριότητες να αναπτύξουν περαιτέρω τις γνώσεις και το ταλέντο τους, δίνοντας τους έτσι μια εικόνα για μια πιθανή επαγγελματική αποκατάσταση.

Η στέγαση του θα είναι στον χώρο του ‘Α λυκείου Πάφου, όπου στεγάζεται επίσης και το Μουσικό λύκειο. Ενώ, υπήρξε επίσημη πρόταση για λειτουργία του σχολείου στο Λύκειο Γ. Ταλιώτη Γεροσκήπου, απορρίφθηκε.. Η επιλογή του σχολείου δημιουργεί διάφορα ερωτηματικά, στη λογική ότι υπάρχουν πολλές άλλες σχολικές εγκαταστάσεις που κρίνονταν επαρκέστερες.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν τις δραστηριότητες του σχολείου βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με άλλα σχολειά. Η λειτουργία Μουσικού σχολείου στον ίδιο χώρο, αλλά και η χρήση του χώρου από διάφορους άλλους φορείς περιορίζει την λειτουργικότητα του.

Από την άλλη πλευρά δε, τόσο το λύκειο Γεροσκήπου, όσο και το Λύκειο Κύκκου που πολεμήθηκε, έχουν μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους. Στην Γεροσκήπου το ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο και το αθλητικό κέντρο που έχουν δημιουργηθεί, συναποτελούν ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Από την άλλη το λύκειο Κύκκου απέχει μόλις λίγα μέτρα από το κολυμβητήριο, ενώ και το Παφιακό στάδιο είναι σε πού κοντινή απόσταση.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός της συγκέντρωσης όλων των δραστηριοτήτων σε ένα χώρο και η έλλειψη αποκέντρωσης και ενίσχυσης των υπόλοιπων σχολείων της επαρχίας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και με την μείωση των εγγραφών στο λύκειο Κύκκου , ως αποτέλεσμα της ανασφάλειας που καλλιεργήθηκε τους τελευταίους μήνες. Δυστυχώς δεν είναι φανερή καμιά πρόθεση ουσιαστικής ενίσχυσης αλλά και ‘’εκμετάλλευσης’’ υπόλοιπων των σχολείων της Πάφου.

Αρέσει σε %d bloggers: