Αθλητικό κέντρο Γεροσκήπου

Ο δήμος Γεροσκήπου μέσω του συγχρόνου αθλητικού κέντρου έχει προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ομάδες και άτομα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο τα τελευταία χρόνια, έφερε στην επιφάνεια παλιές και νέες αμαρτίες που ζημιώνουν τον δήμο ακόμη περισσότερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός της αναστολής λειτουργίας του ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητηρίου κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αρκετές αθλητικές ομάδες και οργανισμοί εκμεταλλεύονται το αθλητικό κέντρο δωρεάν προφασιζόμενοι πως εκπροσωπούν και προβάλλουν τον δήμο . Αυτό σημαίνει πως η συντήρηση και η ανάδειξη του αθλητικού κέντρου βαραίνει αποκλειστικά ένα δήμο ήδη πιεσμένο οικονομικά . Η χρησιμοποίηση τους όμως δεν έγινε αυθαίρετα, αντίθετα επετράπει από τις δημοτικές αρχές όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τα έξοδα να τρέχουν , οι άμεσα εμπλεκόμενοι αναγκάζονται να βρεθούν προ των ευθυνών τού. Το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος Γεροσκήπου πρέπει να επανεξετάσουν άμεσα τους όρους χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και να επαναξιολογήσουν τους τρόπους ανάδειξης και προώθησης τους.

Μια λύση θα μπορούσε να είναι η προσέλκυση χορηγών και επενδυτών αλλά και η δωρεάν χρήση του χώρου υπό προϋποθέσεις. Επίσης η ενοικίαση των εγκαταστάσεων από τις αθλητικές ομάδες, η μηνιαία ή ετήσια συνδρομή από άτομα ή ομάδες, η εργοδότηση γυμναστών και δημιουργία γυμναστηρίου στον χώρο, η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων κτλ.

Επιπλέον, η γεωγραφική τοποθέτηση των εγκαταστάσεων στην τουριστική περιοχή, ευνοεί την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού ολόχρονα με τη σωστή πάντα διαφημιστική/προωθητική εκστρατεία και την απαιτουμένη συνεργασία και συνέργεια με τους ξενοδόχους της περιοχής.

Η ανεξέλικτη δωρεάν χρήση του χώρου φθείρει τις προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά και τις εγκαταστάσεις αφού δεν υπάρχει το ανάλογο ποσό για την συνεχή συντήρηση του χώρου. Από την άλλη μια ορθή και οργανωμένη εκμετάλλευση του χώρου θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά την οικονομική ανάκαμψη του δήμου. Οφείλουν λοιπόν οι δημοτικές αρχές να βρουν βιώσιμη λύση που θα αναπτύσσει το προϊόν και τις υπηρεσίες του χώρου προς όφελος των δημοτών του αλλά και του ευρύτερου κοινού. Οι λάθος πρακτικές του παρελθόντος δεν μπορούν να συνεχίζουν επ’αόριστον εφόσον δεν είναι αποδοτικές .

Αρέσει σε %d bloggers: