Ο πολιτισμός..ανάσα ζωής

Οι δυσκολίες που βιώνουμε στην Πάφο και γενικότερα στην Κύπρο χρειάζομαι χρόνια προκειμένου να ξεπεραστούν και καταλαγιάσουν τα απότοκα και οι παρενέργειες τους. Όμως οι πολιτιστικές δράσεις που έλαβαν χώρα καθ όλη την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα τα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο δίνουν κάποια ελπίδα. Ελπίδα για αναβάθμιση, ελπίδα για αλλαγή, ελπίδα για κάτι ουσιαστικότερο Όχι τόσο γιατί θα απαλλαγούμε από τα κύρια προβλήματα μας, αλλά όσο για την αξιοποίηση των επιμέρους δυνατοτήτων μας και την επιμόρφωση των ντόπιων και των ξένων επισκεπτών μας.

Οι πολιτιστικές δράσεις του Οργανισμού Πάφος 2017 κατάφεραν να προσελκύσουν κόσμο όλων τον ηλικιών και καλύπτουν μια γκάμα ενδιαφερόντων. Οι πολίτες και οι επισκέπτες της Πάφου μπορούν να ενημερωθούν με πολλούς τρόπους και αυτό είναι ευχάριστο. Το μειονέκτημα των συγκεκριμένων δράσεων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μονάχα το μειωμένο εως αποθαρρυντικό ποσοστό εθελοντών που είχε η αρχική προσπάθεια. Το εν λόγω γεγονός αυτό πρέπει να προβληματίσει τους Λειτουργούς του οργανισμού για να έχει ουσιαστική και γιατί όχι διαχρονική δράση.

Ο Σεπτέμβρης για ακόμη μια χρονιά προμηνύεται γεμάτος πολιτιστικές δράσεις και πρωταγωνιστής θα είναι ο δήμος Γεροσκήπου με τα Ιεροκηπια για 21 χρονιά. Ένας μήνας γεμάτος μουσική, θέατρο και παράδοση με την είσοδο ελεύθερη στο κοινό. Οι προσπάθειες του δήμου για πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής είναι φιλότιμες και ελπιδοφόρες. Για να υπάρξει όμως ουσιαστική διαφορά θα πρέπει να εξευρεθεί ο τρόπος αυτός όπου οι δημότες της Γεροσκήπου όλων των ηλικιών, να εμπλακούν στην διαμόρφωση και την διεκπεραίωση των δράσεων. Να βρεθεί η φόρμουλα με βάση της οποίας θα αναγεννήθει η έννοια του πολιτισμού.

Στην Πάφο έχουμε πολιτισμικές καταβολές και παρακαταθήκες, έχουμε ιδέες, έχουμε ανθρώπινο δυναμικό αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τον τρόπο να εμψυχώσουμε , να παρακινήσουμε για να κάνουμε την αλλαγή. Ζούμε σε μια όμορφη και εν γένει ακατέργαστη πόλη με ένδοξο παρελθόν, η οποία με, όραμα, λίγη θέληση και πολλή δουλειά μπορεί να γίνει το θαύμα. Δεν μας λείπει η όρεξη , ούτε οι ιδέες αλλά το κίνητρο και αυτό πρέπει να δοθεί τόσο από τους δήμους όσο και από την πολιτεία στο σύνολο της.

Αρέσει σε %d bloggers: