Η δύναμη της εικόνας

Η οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια βασικά προβλήματα προώθησης του προϊόντος μιας χώρας και έβαλε νοητά τις βάσεις για μια ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης τους. Οι σύγχρονες τεχνικές και ανάγκες προστάζουν μια ολοκληρωμένη ανακατασκευή και προώθηση της εικόνας των πόλεων και των χωρών χωρίς να είναι μονοδιάστατη.

Δυστυχώς η Κύπρος και η Πάφος πιο συγκεκριμένα δεν έχει καταφέρει ή καλύτερα δεν επιδίωξε να εξελίξει την εικόνα της και ως εκ τούτου να την επικοινωνήσει με τον ντόπιο κάτοικο και τον ξένο επισκέπτη.

Μια τέτοια κίνηση δεν θα αφορά αποκλειστικά την Πάφο ως τουριστικό προορισμό και μόνο. θα μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία για ανάδειξη της πόλης ως κέντρο επενδύσεων, ανάπτυξης πολιτισμού, ιστορίας, αναψυχής, παράδοσης και κουλτούρας. Φυσικά πότε δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αν οι τοπικές αρχές δεν λάβουν υπόψη τους την συμβολή των ανθρώπων της επαρχίας και παράλληλα να τους εμπνεύσουν να γίνουν το κεντρικό μήνυμα της Πάφου.

Η οικοδόμηση μιας πρότυπης εικόνας για Πάφο χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και στοχευόμενες κινήσεις. Δεν μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό εάν στην προσπάθεια σε επίπεδο επαρχίας δεν βρει σύμμαχο το κεντρικό κράτος για μια συλλογική και παράλληλη κίνηση. Αρχικά πρέπει να αποφασιστεί ποια εικόνα θα θέλαμε προσδώσουμε στην πόλη, ποια τα δυνατά της σημεία, ανάδειξη του να προϊόντων της και της ιστορίας της.

Βασικός στόχος πρέπει να είναι η επανάκτηση της αξιοπιστία της Πάφου για προσέλκυση επενδύσεων ντόπιων και ξένων για να ενισχυθεί η οικονομία της πόλης. Να ξεφύγουμε από το κλασσικό μοντέλο ήλιος και θάλασσα γιατί Πάφος δεν σημαίνει απλά και μόνο αυτό, αλλά σημαίνει πολλά περισσότερα και όλοι μαζί οφείλουμε να τα αναστήσουμε και ναι τα αναδείξουμε. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ,οι δήμοι και οι κοινότητες της επαρχίας να συμβάλουν κατ οιονδήποτε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεπώς οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να εκμεταλλευτούν το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, έτσι ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Συνεννόηση, πείσμα και θέληση χρειάζεται και ακριβώς, τώρα που είμαστε στον πάτο, είναι που πρέπει να δράσουμε και να αντιδράσουμε αποτελεσματικά και καταλυτικά.

Αρέσει σε %d bloggers: