Ας απλώσουμε το χέρι σε αυτούς που το χρειάζονται

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού που ήταν στις 5 Δεκεμβρίου είναι ευκαιρία να δώσουμε σημασία στην ουσία του έργου που επιτελείτε από εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες ασχολούνται με θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει ο τόπος χτύπησε πιο έντονα ανθρώπους που ήταν σε δυσχερή θέση. Το να προσφέρεις ανιδιοτελώς αποτελεί κουλτούρα και τρόπο ζωής. Η κοινωνία οφείλει να αναπτύξει μια τέτοια κουλτούρα για να αλλάξει τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν ανθρώπους που έχουν δυσκολίες.

Όσο μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα από την καρέκλα της, σχετικά με το αν ο εθελοντισμός γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, πολύτιμοι Οργανισμοί για το κοινό καλό, συνεχίζουν να λειτουργούν βασισμένοι σε χέρια που προσφέρουν αφιλοκερδώς. Στην Επαρχία μας υπάρχουν αρκετοί οργανισμοί που παράγουν ουσιαστική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μέσω της συλλογικής δράσης για κοινωνικό σκοπό μπορούμε να αλλάξουμε αυτά που μας ενοχλούν και μας απογοητεύουν στη σημερινή πραγματικότητα. Συνήθως οι εθελοντικές οργανώσεις ασχολούνται με τομείς που το κράτος αδυνατεί να καλύψει. Το γεγονός αυτό είναι η αρχή προκειμένου να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που χρειαζόμαστε και απαιτούμε. Πλησιάζουν γιορτές, Χριστούγεννα, ας δώσουμε το χέρι σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται.

Αρέσει σε %d bloggers: