Η ανάπτυξη μας αφορά όλους

Είναι απογοητευτικό κάθε φορά που γίνεται μια προσπάθεια αναβάθμισης της Πάφου, να μετατρέπουν την ευκαιρία σε πεδίο μάχης και πολιτικού ανταγωνισμού. Η ανάπτυξη αφορά όλους τους πολίτες της επαρχίας Πάφου και οφείλουν όλοι να την διεκδικήσουν επί ίσοις όροις.

Η ανάπτυξη της επαρχίας Πάφου δεν είναι μονοδιάστατη, ειδικότερα σε μια επαρχία που για δεκαετίες παρέμεινε στο περιθώριο χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Αφορά τόσο εγκαταστάσεις και υποδομές όσο και γεγονότα και δρώμενα που αναδεικνύουν τα προϊόν και αναπτύσσουν την πολιτιστική και περιβαλλοντική συνείδηση των ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Έχουν ξεκινήσει η εργασίες ανάπλασης του ιστορικού εμπορικού κέντρου και της ευρύτερης περιοχής και αναμένετε η έναρξη των εργασιών για το Μαρκίδειο θέατρο. Με την τουριστική περίοδο προ των πυλών, το Πάφος 2017 να βρίσκετε σε πορεία εκκίνησης και τις εργασίες σε εξέλιξη οφείλουμε συλλογικά να ενισχύσουμε όπως μπορούμε την όλη προσπάθεια και περισσότερο οι τοπικοί άρχοντες.

Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και των κανόνων ασφαλείας είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει. Η εξεύρεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού μπορεί να αποτελέσει βασικό κομμάτι της όλα προσπάθειας γιατί προϋποθέτει ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών, καθώς και άμεση εμπλοκή τόσο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ξενοδοχειακών μονάδων, αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και ντόπιων επιχειρηματιών. Καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και περιβαλλοντικές προσπάθειες και διοργανώσεις θα μπορούσαν να δώσουν κίνητρο σε πολλούς νέους που κατέχουν τις γνώσεις και την όρεξη να προσφέρουν στην επαρχία Πάφου δημιουργώντας παράλληλα προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο’ τι συμβαίνει στην επαρχία Πάφου αποτελεί υπόθεση όλων μας. Ο δήμος είναι το πρώτο και πιο άμεσο σημείο επαφής της πολιτείας με τον πολίτη και αυτό πρέπει να αποτελέσει την αρχή. Οι πολίτες χρειάζονται να αισθανθούν ότι συμβάλουν στην γενική εικόνα της αλλαγής που προωθείται. Όσες ευκαιρίες και να υπάρχουν στον ορίζοντα, όση τεχνογνωσία και να υπάρχει διαθέσιμη στην κοινωνία, αν οι αρχές, δεν ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση και τη συμμέτοχη των άμεσα εμπλεκομένων δηλαδή των ντόπιων πολιτών, είναι δύσκολο να δρομολογηθεί η αλλαγή πορείας που θα φέρει την κατ’ αρχήν εξυγίανση και την συνέχεια ανάπτυξη.

Αρέσει σε %d bloggers: