Συνένοχο. .δεν θα μ’ έχετε

Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές κρύβουν μια τεράστια παγίδα και είναι πολύ πιθανόν όλοι να την γνωρίζουμε και αρκετοί ηθελημένα να πέσουν μέσα. Είναι πια γνωστό και κατανοητό πως η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν απαξιωθεί από μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Δεν θα έλεγα πως είναι άδικα αλλά δεν είναι και εντελώς σωστό.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την επαρχία της Πάφου. Όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες επιβιώνει. Περιθωριοποιημένη, με σκάνδαλα και ατελείωτες υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν, ανεργία, ύφεση, στασιμότητα, μαρασμό και έλλειψη διεκδικητικοτητας. Μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα, οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι ή τουλάχιστον προέρχονται από την ίδια πηγή. Αυτό αποτελεί και την κύρια αιτία του προβλήματος. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η καθαρή αδιαφορία της πλειοψηφίας των πολιτικών για τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία αλλά και η άγνοια τους επί σοβαρών θεμάτων. Η απαξίωση εκφράζεται με αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες που στην ουσία καθορίζουν την ποιότητα των πολιτικών και της πολιτικής που έχουμε.

Η στάση λοιπόν των πολιτών δεν είναι αναίτια, αλλά στηρίζεται σε γεγονότα. Είναι όμως ανούσια γιατί με την απόρριψη του σημαντικότερου δικαιώματος που καθορίζει την ιδιότητα ενός ελεύθερου πολίτη δεν διορθώνονται τα κακώς έχοντα, αντίθετα παγιώνονται. Η αλλαγή , η ίαση του πολιτικού γίγνεσθαι θα επέλθει με την συμβολή όλων των πολιτών. Υπάρχουν άνθρωποι άξιοι, σωστοί, εργατικοί που δεν βάζουν το χρώμα του πολιτικού χώρου που τους φιλοξενεί πάνω από την ευημερία και την ανάδειξη του τόπου τους. Νέοι άνθρωποι σε ιδέες που με γνώμονα τις γνώσεις τους μπορούν να προσφέρουν.

Αυτές οι βουλευτικές εκλογές λοιπόν είναι το σημείο μηδέν για την επόμενη μέρα της Κύπρου, της Πάφου και της κάθε επαρχίας ξεχωριστά. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η αποχή δεν είναι λύση, δεν είναι καν επιλογή. Απαλλαγμένοι από τα κομματικά στεγανά και τις χρωματισμένες απρόσωπες επιλογές ας επιλέξουμε με γνώμονα τις προσωπικές μας πεποιθήσεις, πρόσωπα που θα φέρουν ένα νέο αέρα στην πολιτική. Ας μην γίνουμε συνένοχοι στην κατρακύλα που απειλεί να μας παρασύρει αλλά να αντιδράσουν συνειδητά.

Αρέσει σε %d bloggers: