Γιατί θα ψηφίσω στις εκλογές..

Γιατί να ψηφίσω στις εκλογές; Ένα ερώτημα που συναντούμε όλοι συνεχώς μπροστά μας και το οποίο ίσως να βασανίζει κάποιους από εμάς. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί θα έπρεπε κάποιος να πάει στην κάλπη και με το χέρι στην καρδιά και την κριτική του σκέψη στο επίκεντρο, να ψηφίσει με γνώμονα το μέλλον του.

Κατ’ αρχήν πρέπει να αντιληφθούμε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι δεν αποτελεί κάτι το δεδομένο του οποίου η άσκηση εξαρτάται από την διακριτική ευχέρεια του καθενός, αλλά αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό πολιτικό δικαίωμα το οποίο έχει κατακτήσει ο κάθε πολίτης στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ένα δικαίωμα το οποίο κατακτήθηκε με πολλούς αγώνες και αίμα. Ένα δικαίωμα που για πολλούς λαούς της υφηλίου παραμένει διακαής πόθος.

Ακόμη και σήμερα, πρεπει να παλεύουμε για να ακουστούμε και να αποδείξουμε σε όλους όσους μας θέλουν άβουλα όντα, χωρίς κριτική σκέψη ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό τόσο η ποιότητα της όσο και τα εμπόδια της. Είναι καθήκον μας λοιπόν να ερευνήσουμε τα άτομα που μετέχουν, τις θέσεις και τις απόψεις του, το παρελθόν και το παρόν τους για να τους χρήσουμε αντιπροσώπους μας. Κανένας δεν θα είναι άμοιρος ευθυνών από την στιγμή που απέχει.

Σε αυτές τις εκλογές αν θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά να πάμε οπωσδήποτε να ψηφίσουμε περιορίζοντας στο ελάχιστο την αποχή έτσι ώστε η βούληση του λαού να εκφραστεί όσο το δυνατό καθαρότερα. Μόνο που θα πρέπει να προσέλθουμε στην κάλπη πιο ώριμοι, διδαγμένοι από τα λάθη του πολιτικού συστήματος και τα δικά μας, σκεπτόμενοι και προβληματισμένοι με γνώμονα το συλλογικό Πάνω από όλα βέβαια πρέπει να καταλάβουμε ότι το καθήκον μας ως πολίτες δεν εξαντλείται μόνο σε μία ψήφο μια φορά στο τόσο, αλλά ότι απαιτεί περισσότερη και καθημερινή πολιτική δράση σε πολλαπλό πεδίο, τόσο στα μικρά, όσο και στα μεγάλα… Ο καναπές, η οθόνη του υπολογιστή και τα πηγαδάκια στα καφενεία δεν φέρνουν την αλλαγή και δεν διορθώνουν τα πράγματα. Ούτε τα κομματικά στεγανά δείχνουν τον σωστό δρόμο. Τα όνειρα και το μέλλον δεν είναι χρωματισμένα και σημαιοστολισμένα με συνθήματα. Γι’ αυτά πρέπει σήμερα να αποφασίσουμε για το αύριο που θέλουμε…

Αρέσει σε %d bloggers: