Εισήγηση

Στις βασικές αρμοδιότητες των δήμων είναι προστασία, η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση έργων υποδομής για την στήριξη της τοπικής οικονομίας, την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και η δημιουργία εγκαταστάσεων προώθησης του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Στον δήμο Γεροσκήπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς αυτή την κατεύθυνση. Δημιουργήθηκαν νέοι χώροι προώθησης του πολιτισμού, αλλά και υφιστάμενοι χώροι μένουν ανεκμετάλλευτοι προκαλώντας αρκετά εύλογα ερωτηματικά.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις που αφορούν άμεσα το θέμα προώθησης του αθλητισμού αλλά και παράλληλα ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας. Πρώτον είναι το κολυμβητήριο το οποίο υπολειτουργεί και το οποίο κατά τους χειμερινούς μήνες παραμένει κλειστό και δεύτερον είναι τα γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου τα οποία κατά το τελευταίο διάστημα μένουν ανεκμετάλλευτα και εγκαταλελειμμένα.

Η εισήγηση μας προς τον δήμο Γεροσκήπου είναι να αναζητήσει λύσεις εκτός των στενών ορίων του δημοτικού μεγάρου. Παράδειγμα όσο αφορά τα γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου, θα μπορούσαν με διαγωνισμό και προϋποθέσεις να δοθούν υπό μορφή ενοικίασης σε κάποιον δημότη της Γεροσκήπου. Ο ίδιος θα μπορεί να διαθέτει τα γήπεδα με ένα μικρό αντίτιμο στους ενδιαφερόμενους αποτρέποντας τους από το να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις άλλων κοινοτήτων. Παράλληλα η δημιουργία αναψυκτηρίου πιθανόν να δημιουργούσε μια επιπλέον θέση εργασίας και ένα εξτρα έσοδο στον δήμο.

Η τοποθεσία όπου βρίσκεται εντός της τουριστική ζώνης θα μπορούσε να λειτουργήσει ενισχυτικά και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το κολυμβητήριο με ανάλογο τρόπο θα μπορούσε να ενταχθεί στην καθημερινότητα των δημοτών της Γεροσκήπου αλλά και των ξένων επισκεπτών. Η δημιουργία γυμναστηρίου με χαμηλή χρηματική μηνιαία συμμετοχή στελεχωμένο από νέους γυμναστές, ή ακόμα και η δημιουργία καλοκαιρινού σχολείου από τον δήμο θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα λειτουργίας του.

Γενικότερα ο δήμος Γεροσκήπου αλλά και η κάθε κοινότητα και Δήμος οφείλουν και πρέπει να καταγράψουν τις υποδομές που έχουν και να αποφασίσουν να δράσουν άμεσα ως προς την εκμετάλλευση τους. Η καλύτερη λύση είναι η δημιουργία προϋποθέσεων και κινήτρων για την εμπλοκή νέων ανθρώπων υπό την μορφή θέσεων εργασίας. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο αλλά κάτι πολύ εφικτό.

Αρέσει σε %d bloggers: