Καζάνι που βράζει το αεροδρόμιο Πάφου

Κατά την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου εμφανίστηκαν πολλά προβλήματα που αφορούν την κεντρική πύλη εισόδου στην Κύπρο που δεν είναι άλλη από τα δυο διεθνή αεροδρόμια της και κυρίως το αεροδρόμιο της Πάφου.

Κατ αρχάς, η υπολειτουργία των δυο αεροδρομίων και κυρίως αυτού της Πάφου, λόγω της υποστελέχωσης του προκάλεσε τεράστιες καθυστερήσεις και έντονη δυσφορία τόσο από πλευράς επισκεπτών όσο και από τους ίδιους τους εργαζομένους. Στην συνέχεια οι οδηγοί ταξί αντέδρασαν στην απαγόρευση στάθμευσης τους στους προδιαγραφόμενους χώρους από την κατασκευή του αεροδρομίου και την μεταφορά τους σε άλλους χώρους γεγονός που κατάφερε να μεγιστοποιήσει την ήδη τεταμένη κατάσταση. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι συγκεκριμένων εταιρειών εντός του αεροδρομίου απαντούν με στάση εργασίας στην μη καταβολή των συμφωνηθέντων με βάση την σύμβαση εργασίας τους, μια μέρα που χαρακτηρίζετε από έντονη κινητικότητα.

Με όλα αυτά να εκτυλίσσονται παράλληλα, ο τουρισμός αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και αποκαλύπτει ,παρόλο το γεγονός της σχεδόν απόλυτης εξάρτησης μας από αυτόν, πόσο ανέτοιμοι είμαστε να αδράξουμε την ευρύτερη ευκαιρία που μας δίνει. Η ανωριμότητα, η άγνοια και οι προσωπικές φιλοδοξίες των υπευθύνων στοιχίζουν κάτι παραπάνω από μια κακή μέρα, κοστίζουν την φήμη και το μέλλον της Πάφου ως τουριστικό προορισμό.

Εύλογα κάποιος θα μπορούσε να διερωτηθεί τι μπορεί να γίνει για να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη και να διατηρήσουμε το τουριστικό και όχι μόνο προϊόν μας ψηλά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, το κράτος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ασκήσει πίεση στην διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων για μια πιο αξιοκρατική και συμφέρουσα διαχείριση. Τα προβλήματα που δημιουργούνται με τους εξωτερικούς συνεργάτες όπως πχ οι οδηγοί ταξί πρέπει να λύνονται αμέσως και να οικοδομηθεί επιτέλους μια συνεργασία που εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Τέλος η κρίση έφερε σε δεινή θέση εργαζόμενους και εργοδότες. Στην βιομηχανία του τουρισμού δεν επιτρέπονται εκπτώσεις στην ποιότητα. Η μη τήρηση των συμφωνηθέντων συμβάσεων σπρώχνει τους εργαζόμενους σε εκπτώσεις ως προς τις υπηρεσίες τους. Οφείλουν λοιπόν όλοι οι εμπλεκόμενοι να δουν αυτά τα θέματα με σοβαρότητα και ορθολογισμό.

Στο γενικότερο πλάνο η στελέχωση των φορέων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής με επαγγελματίες που ειδικεύονται στους τομείς αυτούς θα έφερνε σίγουρα θα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής παρατηρείται ερασιτεχνισμός με επιφανειακές ενέργειες που τείνουν να αποβούν μοιραίες .

Αρέσει σε %d bloggers: