Μαζί για την Πάφο

Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει στην επαρχία Πάφου αλλά και όλα όσα πρόκειται να ανοίξουν είναι πολλά και τα όρια στενεύουν. Για να είναι αποδοτικά και να έχουν ουσιαστικό ρόλο στην αναδιαμόρφωσης της Πάφου πρέπει να είναι στην βάση της οργάνωσης, της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, της άμεσης επίλυσης των κρίσεων αλλά πάνω απ’ όλα της σύμπλευσης του δημοτικού συμβουλίου αρχικά και των εμπλεκόμενων μερών.

Βρισκόμαστε στο παραπέντε για το 2017 και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε ούτε το ελάχιστο από αυτά που έχουμε στα σκαριά. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να ικανοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας ως προς αυτή την κατεύθυνση αλλά να βάλουμε την Πάφο στην θέση που της αξίζει.

Αποτελούμε μια επαρχία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμιά άλλη μεσογειακή / ευρωπαϊκή χώρα. Αντιθέτως έχουμε πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά που δυστυχώς δεν εκμεταλλευόμαστε σωστά.

Αυτό που λείπει είναι ένας οργανωμένος διάλογος που θα αποφέρει τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος ούτε αξιολογούμε σωστά την διαχρονική περιθωριοποίηση που βιώνουμε στην πόλη μας. Αν κοιτάξουμε την εξελικτική πορεία των υπόλοιπων πόλεων της Κύπρου και τα επιτεύγματα που έχουν να επιδείξουν θα αντιληφθούμε αμέσως τι πάει στραβά.

Η Πάφος έχει πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα τόσο από αρχαιολογικής σημασίας μνημεία όσο και από πολιτιστικά δρόμενα. Έχει περιοχές φυσικής ομορφιάς και γαστρονομικού ενδιαφέροντος, μια πλούσια ιστορία και όμως πάντα επικρατεί η ασυνεννοησία ή και μικροκομματικά ή άλλα συμφέροντα. Γίνονται μεμονωμένες ενέργειες που όμως δεν έχουν αντίκρισμα γιατί στο ευρύτερο πλάνο δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό.

Είναι καλό τώρα πιο πολύ από ποτέ, οι δημοτικοί άρχοντες και οι λοιποί φορείς να βάλουν στο τραπέζι όλα όσα υποθετικά τους χωρίζουν και να πράξουν προς όφελος ολόκληρης της επαρχίας συλλογικά. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς συνεννόηση, συνεργασία και σοβαρή και ουσιαστική δουλεία. Οι πολίτες της Πάφου που την εγκαταλείπουν για άλλες επαρχίες ή για χώρες του εξωτερικού είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και αυτό δεν είναι κάτι λιγότερο από το σύστημα που χρησιμοποιείται. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη σε αυτή την επαρχία, πρώτα για τους ίδιους τους κατοίκους και στην συνέχεια για το ευρύτερο καλό του τόπου.

Αρέσει σε %d bloggers: