Τα κεφάλια μέσα!

Οι διακοπές φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους όπως και το διάλειμμα από τις πολιτικές διαδικασίες που σχετίζονται άμεσα με τις ανολοκλήρωτες δεσμεύσεις, τις επείγουσες εκκρεμότητες και τις ανάγκες που χρήζουν άμεσης κάλυψης.

Η καλοκαιρινή περίοδος χαρακτηρίζεται από την πλούσια ψυχαγωγική δραστηριότητα, χαλαρότητα ως προς τα πολιτικά ζητήματα και μια γενική αδράνεια. Η ουσία είναι ότι επιστρέφουμε σιγά σιγά σε πιο παραγωγικούς ρυθμούς και ότι ξαναπαίρνουμε την σκυτάλη από το σημείο ακριβώς που την αφήσαμε κάποιες μέρες πριν και επιστρέφουμε δυναμικά.

Τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι τεράστια και πολλά σε όλους τους τομείς, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Τα χρονοδιαγράμματα πιέζουν και μια νέα προεκλογική περίοδο είναι προ των πυλών, γεγονός που πιθανόν να αποτελέσει παράγοντα καθυστερήσεων, συγκρούσεων και στασιμότητας

Η Πάφος αφήνοντας πίσω τα τεράστια σκάνδαλα των προηγούμενων χρόνων παλεύει ακόμη με φαντάσματα του παρελθόντος. Δυστυχώς μικροπολιτικά ή και προσωπικά συμφέροντα πολεμούν την ανάπτυξη και την πρόοδο μιας πόλης που διψά για αλλαγή. Αυτό το καλοκαίρι τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες « συμβιβάστηκαν» με το αποδομημένο εμπορικό κέντρο, την μόνιμη εικόνα εργοταξίου στον δρόμο τάφοι των Βασιλέων κι όχι μόνο, την έλλειψη υποδομών για την πληθώρα εκδηλώσεων που υπήρχαν για έναν απλό λόγο. Γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η πρόοδος είναι συλλογική υπόθεση και απαιτεί θυσίες. Τα έργα ανάπλασης που καταδικάζουν παράλληλα τις επιχειρήσεις σε μαρασμό, τα έργα για το Πάφος 2017 και έργα του οδικού δικτύου που προκαλούν καθημερινά προβλήματα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για τους τοπικούς άρχοντες και την κοινωνία γενικότερα.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να γίνει αντιληπτό και από τους δημοτικούς άρχοντες της ευρύτερης επαρχίας Πάφου πως αποτελούν τον κορμό των διαδικασιών. Είναι λοιπόν η ώρα που πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και με σοβαρότητα, ορθολογισμό, όραμα και πραγματικό ενδιαφέρον να βάλουμε ένα τέλος στην αποδιοργάνωση που βιώναμε μέχρι πρότινος. Τέλος είναι καιρός να αντιληφθούν πως η ενασχόληση με τα κοινά που τυχαίνει να επιλέχθηκαν και αμείβονται να έχουν αποτελεί λειτούργημα, καθήκον και υποχρέωση και οφείλουν να προσφέρουν το εκατό τοις εκατό του χρόνου τους να είναι γνώστες και να αποτελούν παράδειγμα.

Αρέσει σε %d bloggers: