Ώρα για αλλαγές

Τα δεδομένα που επικρατούν στην επαρχία της Πάφου και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες δεκαετίες δείχνουν τις τρομερές αδυναμίες που αντιμετωπίζει επαρχεία ως προς την αναγνώριση, διαχείριση και επίλυση των ζητημάτων που την ταλαιπωρούν.

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ολόκληρη η επαρχία, με πρωταγωνιστή τον Δήμο Πάφου καλείται να επιδείξει σοβαρότητα, ωριμότητα και επαγγελματισμό Πολλά σημεία, μοιάζουν πλέον να έχουν μόνιμα μια εργοταξιακή εμφάνιση και οι καθυστερήσεις που συνεχώς αυξάνονται, δίνουν την εντύπωση μιας αποδιοργανωμένης πόλης. Η εν λόγω παρατήρηση δεν φιλοδοξεί να ακυρώσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί αλλά να επισημάνει την ανάγκη μιας οργανωμένης και συντονισμένης διαχείρισης που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, οι αριθμοί σε σχέση με το αυξανόμενο κύμα τουρισμού που δέχτηκε η επαρχία είναι επιτακτικοί ως προς την ανάληψη πρωτοβουλιών και ευθυνών που θα βελτιώσουν την εικόνα που παρουσιάζεται, την κατάρτιση και προετοιμασία του εργατικού προσωπικού και γενικά στην ενδυνάμωση του προϊόντος της Πάφου.

Καταρχήν μια σωστή διαχείριση του εργοταξίου στο κέντρο της πόλης με συχνές ενημερώσεις στους επιχειρηματίες του κέντρου και την άμεση εμπλοκή τους θα μπορούσε να ανακτηθεί σταδιακά την χαμένη εμπιστοσύνη. Ο άμεσος ορισμός και αυστηρή τήρηση χρονοδιαγραμμάτων. Προγραμματισμός, παρουσίαση των επόμενων βημάτων σε μια ανοικτή, δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όσον αφορά τον νευραλγικό τομέα του τουρισμού υπάρχουν άπειρες ενέργειες που χρειάζονται όμως πολιτική βούληση για να πραγματοποιηθούν. Πρώτον η διεκδίκηση της ξενοδοχειακής σχολής και η εγκαθίδρυση της στην Πάφο, θα σηματοδοτούσε μια νέα εποχή για ολόκληρη την επαρχία. Η χαρτογράφηση των πλεονεκτημάτων της και η καταγραφή των αναγκών της θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να δώσουν την σωστή κατεύθυνση για ανάπτυξη θεματικού τουρισμού. Παράλληλα οι δήμοι κυρίως, που έχουν αριθμό ξενοδοχειακών καταλυμάτων θα μπορούσαν να ιδρύσουν εργαστήρια που θα εκπαιδεύουν το εργατικό δυναμικό της πόλης για θέσεις στην βιομηχανία του τουρισμού.

Τα δύο ζητήματα που θίγονται πιο πάνω δεν είναι τα μοναδικά που αντιμετωπίζει η επαρχία της Πάφου, είναι όμως από τα σημαντικότερα που θα άλλαζαν άρδην την διαχρονικά απαρχαιωμένη εικόνα και αίσθηση που παρουσιάζει. Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως η προεκλογική περίοδος που παραμονεύει είναι ευνοϊκή για δεσμεύσεις αλλαγής. Δυστυχώς ή ευτυχώς συνεχώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, το ζήτημα είναι όμως να γίνουν οι δεσμεύεις πράξη προς όφελος όλων. Οι πολιτικοί άρχοντες βρίσκονται στην εξουσία για να εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό και όχι να απολαμβάνουν φήμη και δόξα στηριγμένοι σε μεγάλα και κούφια λόγια.

Αρέσει σε %d bloggers: