Στις 18 Δεκεμβρίου, ψηφίζω!

Την Κυριακή, στις 18 Δεκεμβρίου καλούμαστε για ακόμη μια φορά να προσέλθουμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε. Να ψηφίσουμε την τοπική αρχή που θα προσεγγίσει τις ανάγκες και τους προβληματισμούς της περιοχής μας με ουσιαστική έγνοια και θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι επικείμενες εκλογές αποτελούν ένα βασικό παράγοντα ανάπτυξης και συνοχής και αυτό γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση προωθεί στην ουσία τις ανησυχίες, τις ανάγκες και τα ζητούμενα της τοπικής κοινωνίας. Οικοδομεί το μέλλον της και διαχειρίζεται τα πλεονεκτήματα της. Στελεχώνεται με άτομα που προέρχονται από αυτήν άρα γνωρίζουν από πρώτο χέρι όλα όσα την απασχολούν και όλα όσα έχει ανάγκη. Με την λογική αυτή και με γνώμονα πάντα το συλλογικό που θα αποφέρει και το ατομικό όφελος, όλοι πρέπει να είμαστε εκεί.

Το μεγάλο μας μειονέκτημα είναι η αποστασιοποίηση της νέας γενιάς, γεγονός που κατανοώ απόλυτα. Συνήθως βλέπουμε υποψηφίους που διαχειρίζονται τα κοινά ωσάν ιδιοκτησία τους κρατώντας νέα μυαλά, με προσόντα και γνώσεις, με όρεξη, χρόνο και ιδέες στο περιθώριο.

Σε αυτές τις εκλογές όμως είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό το γεγονός πως αρκετοί νέοι άνθρωποι, ηλικιακά και πνευματικά, έχουν βγει μπροστά και ενδιαφέρονται για τον Δήμο Γεροσκήπου και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα. Προσδοκώ, ότι οι επικείμενες εκλογές θα αποτελέσουν μια δυναμική αφετηρία για ουσιαστική αλλαγή του αναχρονιστικού μοντέλου που διαχειρίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση ως προς την ‘’επικοινωνία’’ της με τους δημότες.

Προέρχομαι από την νέα γενιά και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις ανησυχίες της. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε μας έχούν μάθει να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο και δεν ζητούμε να μας χαριστεί τίποτα. Η απόφαση μου να κατέλθω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον Δήμο Γεροσκήπου συνοδεύεται με την ανάγκη της γενιάς μου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της και να της δοθεί χώρος να της προσφέρει απαλλαγμένη από κομματικές αντιλήψεις, οικογενειακούς δεσμούς ή άλλα στεγανά.

Η αποχή από την εκλογική διαδικασία δεν επιτυγχάνει την αλλαγή, αντιθέτως εδραιώνει το κατεστημένο. Η αλλαγή θέλει πολλές θυσίες, πείσμα και φυσικά την συμμετοχή όλων μας. Με αυτά τα δεδομένα πιστεύω πως θα δώσουμε όλοι το παρόν μας για να βάλουμε το πρώτο λιθαράκι για να πάρουν τα πράγματα μια νέα και πιο αξιοκρατική πορεία.

Αρέσει σε %d bloggers: