Αποφάσεις, χειροδικίες και η δημοκρατία που ψυχορραγεί

Μετά και τα πρόσφατα γεγονότα και τις ντροπιαστικές σκηνές που έλαβαν χώρα μέσα στην βουλή των αντιπροσώπων, ακόμη ένα περαστικό έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τα γεγονότα που αμαυρώνουν την δημοκρατία και τις διαδικασίες που την πλαισιώνουν.

Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Γεροσκήπου για ανάκληση της άδειας λειτουργίας και διαχείρισης δύο χώρων παραλίας από τους πέντε που ενοικίαζε ο Δήμος Γεροσκήπου σε ιδιώτες στο παρελθόν, στην παραλία της Γεροσκήπου, και η λειτουργία τους από τον ίδιο τον Δήμο με την τοποθέτηση κρεβατιών Θαλάσσης και Ομπρελών, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους επηρεαζόμενους με αποτέλεσμα να προβούν σε ενέργειες που καθόλου δεν κολακεύουν την δημοκρατία και θίγουν ακόμη περισσότερο την θέση τους.

Οι επηρεαζόμενοι ιδιώτες μετά και την τελεσίδικη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μη ανανέωση της ενοικίασης των χώρων στην παραλία της Γεροσκήπου και η διαχείριση τους από τον ίδιο τον δήμο, χειροδίκησαν σε βάρος δημοτικών συμβούλων του δήμου Γεροσκήπου.

Γράφτηκε στον τύπο πως η απόφαση για διαχείριση των εν λόγω χώρων στην παραλία Γεροσκήπου λήφθηκε βεβιασμένα και χωρίς σωστή μελέτη διαχείρισης και βιωσιμότητας Στο σημείο που βρίσκεται τώρα η όλη υπόθεση μόνο μία θα είναι η απάντηση που θα καταδείξει και τον «ένοχο». Αν όντως η λογική της συγκεκριμένης απόφασης εδράζεται σε αυθεντικά, ανιδιοτελή και καθαρά κριτήρια θα ήταν σωστό να γνωρίζουν οι δημότες την μελέτη που έχει – αν έχει – εκπονηθεί και να γνωστοποιηθούν οι οπωσδήποτε προειδοποιήσεις ή επικοινωνία με τους εν λόγω ενοικιαστές και το περιθώριο που δόθηκε για να αντιδράσουν. Μόνο τότε θα μπει οριστικό τέλος στις φήμες για προσωπική στοχοποίηση, βεβιασμένες και ασαφείς ενέργειες που επιβαρύνουν το ήδη φορτισμένο κλίμα.

Δυστυχώς η επίθεση σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ο τραυματισμός τους δείχνει για ακόμη μία φορά την προβληματική σχέση του πολίτη με τις αρχές και την ελαττωματική επικοινωνία των αρχών με τους πολίτες. Σε καμία περίπτωση η χρήση βίας δεν γίνεται αποδεκτή ούτε επικροτείται, από την άλλη όμως λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά του Δήμου δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο.

Αρέσει σε %d bloggers: