Αλλάζοντας τα δεδομένα

Η πλειοψηφία των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής στην Κύπρο, κομμάτων και πολιτικών προσώπων έχουν σε μεγάλο βαθμό στηρίξει την πολιτική τους καριέρα και προοπτική γύρω από το Κυπριακό ζήτημα, παραγκωνίζοντας ή και αγνοώντας ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.

Κανένας δεν αντιλέγει και δεν αμφισβητεί την σημασία που έχει η πορεία του Κυπριακού ζητήματος στην επιβίωση και την συνέχιση της Κυπριακής δημοκρατίας. Αντιθέτως όλοι το κατατάσσουμε στην κορυφή των ζητημάτων που μας απασχολούν. Το ζήτημα που θίγω στο παρόν άρθρο είναι η καταλληλότητα των πολιτικών προσώπων να διαχειριστούν με ισοβαρή τρόπο όλα τα ζητήματα και αν όντως έχουν τις δυνατότητες να το πράξουν.

Ελέω εκλογών παρατηρείτε κορύφωση διακηρύξεων και σκλήρυνση της στάσης πολιτικών προσώπων και σχηματισμών προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις ζήτημα σε μια προσπάθεια αφενός να θίξουν το συναίσθημα των πολιτών και αφετέρου να αποσιωπήσουν τακτικές και θέσεις που θίγουν την αξιοπιστία τους. Σε πολλές περιπτώσεις αν αφαιρέσουμε τις θέσεις στο Κυπριακό ζήτημα η πλειοψηφία των πολιτικών αξιωματούχων δεν έχει κάτι άλλο να πει γεγονός που αποδεικνύει την πολιτική ανεπάρκεια που χαρακτηρίζει την πολιτική σκηνή της Κύπρου, γεγονός που κάνει σχεδόν αδύνατον να αντεπεξέλθουν στον σοβαρό ρόλο που έχουν κληθεί να διαδραματίσουν.

Στο σημείο που βρίσκεται η κοινωνία σήμερα έχει ανάγκη να νιώσει, να δει και να βιώσει ουσιαστική αλλαγή στα δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Η Κυπριακή κοινωνία υποφέρει καθημερινά σε όλους τους τομείς. Η εκπαίδευση, η υγεία, οι κοινωνικές παροχές, η οικονομία, η ανάπτυξη είναι κρίκοι στην αλυσίδα που κάνει έναν λαό δυνατό και υπερήφανο να διεκδικήσει την κυριαρχία του. Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου είναι κάλο να αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως οι πολίτες δεν είναι αριθμοί αλλά και οι πολίτες να καταλάβουν και να επιλέγουν αυτούς μπορούν και ξέρουν πως να αλλάξουν τα δεδομένα σε όλους τομείς, βγάζοντας μας από την στασιμότητα. Ευτυχώς υπάρχουν λίγοι αλλά καλοί νέοι πολιτικοί που θέτουν γερές βάσεις και σταδιακά με πείσμα, αποφασιστικότητα και γνώσεις προσπαθούν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Αρέσει σε %d bloggers: