Τα μικρά κάνουν την διαφορά

Η Πάφος πάντα έμοιαζε ο φτωχός συγγενής σε σχέση με τις υπόλοιπες επαρχίες. Ο λόγος είναι από την μία η αδιαφορία της κεντρικής κυβέρνησης για ισοβαρή και ισοδύναμη κατανομή υπηρεσιών και αναπτυξιακών έργων και από την άλλη η τοπικές αρχές που στοχεύουν σε μεγαλεπήβολες αναπτύξεις και όχι σε ουσιαστικά έργα.

Οι αλλαγές που δειλά δειλά εμφανίζονται στην Πάφο μετά και την σταδιακή ολοκλήρωση έργων υποδομής που για χρόνια έμενα στα λόγια δίνουν έναν αέρα αισιοδοξίας και ελπίδας στους Παφίτες. Πραγματικά έχει αλλάξει ο χώρος και η αίσθηση που προσφέρει στον επισκέπτη. Το μόνο που απομένει είναι να αποδειχθεί πως όλα τα έργα προγραμματίστηκαν και υλοποιούνται βάση σχεδίου που θα τα καταστήσουν αποδοτικά, λειτουργικά και βιώσιμα εντάσσοντας τα επί της ουσίας στην καθημερινότητα των ντόπιων αλλά και των ξένων επισκεπτών.

Από την άλλη όμως, ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής, εστίασης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Ανάπτυξη είναι σωστές παρεχόμενες υπηρεσίες που θα κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη.

Παραδείγματος χάρη ολόκληρη η Πάφος πλην του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς εξυπηρετείται μόνο από ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα περιοχές σχετικά απομακρυσμένες από το κέντρο της Πάφου να αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να εξυπηρετηθούν άμεσα, συχνά παρατηρείται έντονη κινητικότητα με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση και το προσωπικό καλείται να ανταποκριθεί σε μεγάλους αριθμούς πολιτών. Η Πάφος θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη ένα ΚΕΠ και ιδανικά θα μπορούσε να βρίσκεται στην Γεροσκήπου. Έτσι θα μπορούσε να εξυπηρετεί την ανατολική Πάφο η οποία έχει μια απόσταση από το κέντρο και θα γινόταν σωστότερη διανομή του φόρτου εργασίας.

Επίσης παρατηρείται ελλιπής υποδομή και ενημέρωση στις στάσεις λεωφορείων σε αρκετά σημεία σε ολόκληρη την Πάφο. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό, για να μπορούν όμως να αντιμετωπίζονται έτσι οφείλουν να επικοινωνούν σωστά με τους χρήστες τους. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει υποδομή που να παρέχει ασφάλεια και άνεση όπως επίσης και έλλειψη ενημέρωσης συχνότητας δρομολογίων κτλ.

Είναι δυο περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την αισθητή βελτίωση την καθημερινότητα των ντόπιων και των ξένων επισκεπτών.

Αρέσει σε %d bloggers: