Επιτακτική η ανάγκη διαμορφωσης του Παραλιακού μετώπου

Για μια πόλη όπως είναι η Πάφος, η ανάπτυξη, ο σωστός σχεδιασμός και η ορθή διαχείριση του παραλιακού μετώπου θα μπορούσε να αποτελέσει τον σημαντικότερο κρίκο στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της και την διαφοροποίηση του ως προς τοι καλύτερο.

Παρά τις αλλαγές που έγιναν στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου και της Γεροσκήπου τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αναβάθμιση της περιοχής σε υποδομές και υπηρεσίες. Υστερεί όμως σε αλλά επιμέρους ζητήματα που διαμορφώνουν την εικόνα και την ποιότητα του χώρου

Η πρόσφατη αλλαγή των δεδομένων, από την μια η οικονομική ύφεση και από την άλλη η ευκαιρία της Πάφου μέσα από το Πάφος 2017 και τα έργα ανάπλασης που σταδιακά υλοποιούνται, αύξησε κατακόρυφα τις πιέσεις για αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι προς το Κάστρο της Πάφου έχει βελτιωθεί αισθητά και με κάποιες μικρό παρεμβάσεις θα είναι όσο λειτουργικό πρέπει να είναι. Σημαντικές ελλείψεις παρουσιάζει η περιοχή μέχρι και την Γεροσκήπου και σε αυτές θα πρέπει να εστιαστεί η προσοχή των αρμοδίων φορέων.

Η έλλειψη επαρκούς φωτισμού, η δυσκολία προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρίες, η μειωμένη ποιοτική προσφορά υπηρεσιών, το αίσθημα ασφάλειας με σωστή και συχνή αστυνόμευση του χώρου, η διαμόρφωση φιλικών παραλιών και ίσως κατασκευή κατά μήκος εκτεταμένων ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων με μικρούς πλατειακούς χώρους και παιδότοπους θα άλλαζε άρδην την εικόνα που έχουν και οι ντόπιοι αλλά και η ξένοι επισκέπτες.

Στόχος μας πρέπει να είναι η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στις οικονομικές πιέσεις και τη μακροπρόθεσμη κοινωνική ωφέλεια. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια θα μπορούσε να παίξει η τουριστική βιομηχανία της πόλης και φυσικά όλοι οι πολίτες που χρειάζονται ποιοτικότερα έργα, Μέσα από αυτό τον φακό και δεδομένης πλέον της γενικότερης εικόνας της Πάφου που δέχεται με επιτυχία και ευχαρίστηση όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει, η ανάπτυξη ενός ακόμη κομβικού σημείου της προς όφελος και της οικονομικής της ανάπτυξης αλλά και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι επιτακτική ανάγκη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: