Όλα μισά..

Η Πάφος το καλοκαίρι ζωντανεύει, μετατρέπεται σε κάτι πολύ διαφορετικό απ’οτι τον χειμώνα, εκπέμπει αυτοπεποίθηση, πολυτέλεια, μέλλον. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός αυτής της αλλαγής γιατί δημιουργεί παράλληλα και ένα αίσθημα ελπίδας πως θα κρατήσει και δεν θα σβήσει άδοξα μόλις περάσει η καλοκαιρινή περίοδος.

Περνώντας μέσα από συμπληγάδες τα τελευταία χρόνια και δανειζόμενοι παραδείγματα από το εξωτερικό θα επέτρεπε τουλάχιστον να αναθεωρήσουμε το μοντέλο πάνω στο οποίο, αφενός έχει στηθεί η οικονομία της Κύπρου και αφετέρου την ανισομερή κατανομή υπηρεσιών και ανάπτυξης ανάμεσα στις επαρχίες της. Ο λόγος που αναφέρομαι σε αυτό είναι η εμφανής ανάπτυξη δύο και τριών ταχυτήτων που παρατηρείται. Η Πάφος όμως είναι η πιο αδικημένη επαρχία τόσο από το κεντρικό κράτος όσο και από τους τοπικούς αξιωματούχους και φορείς που δεν εστιάζουν στην μεγάλη εικόνα αλλά στοχεύουν στο ατομικό.

Αυτή η χρονική περίοδος είναι ίσως η καταλληλότερη για να επενδύσουμε στην δημιουργία ενός νέου πλάνου που θα στοχεύει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών και το άνοιγμα σε νέους ορίζοντες. Είναι γνωστό και γενικά αποδεκτό πως ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Πάφου και την βασική πηγή εισοδήματος της. Τα καλοκαίρια στην  Πάφο επικρατεί ένα άλλο κλίμα, τονώνεται η τοπική οικονομία και παράλληλα μειώνεται σημαντικά η ανεργία. Το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε όμως πηγή έμπνευσης για τους αρμόδιους ούτως ώστε να κυνηγήσουν μέσα σε ένα πνεύμα ομαδικότητας την παράταση και επέκταση της κινητικότητας αυτής για ολόκληρο τον χρόνο. Κίνητρα είναι η μαγική λέξη και δεν έχουν δωθεί ακόμα.

Είμαστε προικισμένοι όχι μόνο με φυσικές ομορφιές αλλά και τεχνογνωσία, κουλτούρα, ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς. Μας λείπει όμως η ομαδικότητα και η σύμπλευση, δεν κοιτάμε μακριά για να επενδύσουμε στο μέλλον, καθησυχαζόμαστε με το παρόν. Πιστεύω στις δυνατότητες της πόλης αυτής, στις δυνατότητες και την θέληση των κατοίκων της, παρατηρώ με αισιοδοξία όλες τις μικρές κινήσεις που γίνονται ανοίγοντας νέες πόρτες για το μέλλον. Περιμένω όμως το μεγάλο βήμα, το βήμα εκείνο που θα προσφέρει στην Πάφο και τους κατοίκους της ουσιαστική ανάπτυξη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: