Καλοκαίρι στην Πάφο

Τις καλοκαιρινές διακοπές τις έχουμε όλοι στο μυαλό μας με φόντο ένα ελληνικό νησί, παραλίες, ταβερνάκια, μουσική, χαλάρωση και ήλιο. Η Πάφος φέτος δεν απέχει και πολύ από αυτή την ειδυλλιακή καλοκαιρινή εικόνα.

Η τεράστια αλλαγή στην εικόνα της Πάφου έχει συντελέσει θετικά στην επιλογή της από ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες. Οι όμορφες παραλίες, η ποικιλία εικόνων, χρωμάτων και γεύσεων, ο πολιτιστικός αναβρασμός των τελευταίων χρόνων που φέτος κορυφώθηκε, αποτελούν παράγοντες που παρακινούν τον οποιονδήποτε να επιλέξει να κάνει τις διακοπές του εδώ αλλά και για τους Παφίτες αποτελεί τον ιδανικό χώρο μέσα στον οποίο οι διακοπές είναι μέρος της καθημερινότητας τους.

Η αλήθεια είναι πως οι προηγούμενες δεκαετίες, μέχρι πολύ πρόσφατα, η Πάφος απευθυνόταν μόνο σε συγκεκριμένο είδος τουρισμού και αποκλειστικά στον τουρισμό. Οι ντόπιοι και ιδιαίτερα οι Παφίτες απογοητευμένοι εγκατέλειπαν την επαρχία με αποτέλεσμα η ανάπτυξη και η επιδιωκόμενη αλλαγή να αργήσει αρκετά χρόνια. Είναι πραγματικά ευχάριστο και ελπιδοφόρο το γεγονός πως παράλληλα με τα τόσα σημαντικά που συμβαίνουν στην επαρχία μας, οι άνθρωποι της βαδίζουν παράλληλα δημιουργώντας επιπλέων συνθήκες ανάπτυξης.  Νέες επιχειρήσεις, νέοι καλλιτέχνες με παγκύπρια και πανελλαδική φήμη δραστηριοποιούνται στην Πάφο, επιστήμονες και άνθρωποι όχι απλά με ιδέες αλλά με πείσμα και όρεξη.

Καθοριστικό ρόλο θεωρώ πως έχει παίξει και το Πάφος 2017, με τα λάθη του και τα σωστά του, κατάφερε να αλλάξει τα αρνητικά δεδομένα της Πάφου των τελευταίων χρόνων. Ο κόσμος διψά για πολιτισμό που θα του ανοίξει ορίζοντες και για αυτό όλες οι εκδηλώσεις του Πάφος 2017 είναι ασφυκτικά γεμάτες. Το ζητούμενο όμως είναι να αποτελέσει την βάση για να οικοδομηθεί ένα στέρεο μέλλον και συνέχεια στην πολιτιστική δραστηριότητας της Πάφου στα παραδείγματα άλλων Ευρωπαϊκών και όχι μόνο πόλεων.

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν ψηφίζουμε Πάφο και οι λόγοι είναι πολλοί. Έχει όλες τις ιδιότητες και δυνατότητες που έχει ένα νησί όπως το φανταζόμαστε και παράλληλα προσφέρει ποικιλία δράσεων και δραστηριοτήτων. Στηρίζουμε τις αλλαγές που έγιναν για να μπορέσουν να είναι βιώσιμες και να ταυτιστούν με την καθημερινότητα μας. Υποστηρίζουμε την πολιτιστική δραστηριότητα του Πάφος 2017 και όχι μόνο για να επιβάλουμε την συνέχεια της. Ψηφίζουμε Πάφο αυτό το καλοκαίρι γιατί μόνο έτσι θα της δώσουμε την θέση που της αξίζει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: