Χριστούγεννα, η γιορτή της αγάπης

Τα Χριστούγεννα φέτος έχουν μια ξεχωριστή σημασία. Μετά από μια χρονιά γεμάτη καταστροφές, οικονομική αβεβαιότητα, περιορισμούς και μέτρα χρειαζόμαστε όλοι την γέννηση της ελπίδας ξανά για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα.

Το 2020 μας απέδειξε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ποιότητα της ζωής μας και για να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας χρειάζεται κόπο και θυσίες. Αν κάνουμε ένα απολογισμό για όλα όσα πέρασαν, έγιναν και ακόμα μας ταλαιπωρούν το συμπέρασμα θα είναι πως η πορεία που έχουμε πάρει είναι η λανθασμένη και καλό θα ήταν να επανεξετάσουμε τα δεδομένα για να διορθώσουμε ότι διορθώνετε.

Μια πανδημία που μας γονάτισε συναισθηματικά, υγειονομικά και οικονομικά. Μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας και της απώλειας θέσεων εργασίας. Η παιδεία στα δύσκολα φάνηκε πως δεν έχει τις βάσεις να ανταποκριθεί, βάζοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε περιπέτειες. Η νεανική παραβατικότητα στα ύψη με το μέλλον του τόπου να αυτοκαταστρέφεται και τις ελπίδες για ανάκαμψη να λιγοστεύουν, παραδινόμαστε στην ουσία σε μια αβεβαιότητα. Το πολιτικό σκηνικό μαύρο, με σκάνδαλα επί σκανδάλων, συγκαλύψεις, αποκαλύψεις και συγκρούσεις. Η διαφθορά και η διαπλοκή σε συνδυασμό με την πίεση των τελευταίων μηνών έβαλε την κοινωνία ολόκληρη σε θέση μάχης.

 Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε το αληθινό νόημα των γιορτών. Είναι ευκαιρία να βρούμε τους χαμένους δεσμούς της σύγχρονης οικογένειας. Θα γιορτάσουμε με λιγότερη χρυσόσκονη αλλά με περισσότερη αλήθεια. Να βάλουμε νέους στόχους, να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται, να ζητήσουμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε, να προστατέψουμε τα αδέσποτα ζώα που δεν έχουν να περιμένουν κάτι, να απαιτήσουμε αλήθεια, αλλαγή, ελπίδα και προοπτική.

Με την γέννηση του θεανθρώπου εύχομαι να αναγεννηθούμε κι εμείς και να γεννηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, που θα αφήσει στο παρελθόν τα δυσάρεστα που μας περιόρισαν τους τελευταίους μήνες.

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: