Η αρχή του τέλους

Η διαχείριση της πανδημίας και στα δυο κύματα, ήταν καταστροφική για τον τόπου αφού δεν καταφέραμε να περιορίσουμε την εξέλιξη της παρολες τις θυσίες που κάναμε. Ο εμβολιασμός που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες πιθανόν να σημαίνει την αρχή του τέλους.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε ανασφάλεια και ίσως καχυποψία απέναντι στον εμβολιασμό κατα της πανδημίας. Είναι μια ανασφάλεια που πηγάζει από τις ελλείψεις, τις παραλείψεις και την αδυναμία που έδειξαν οι κυβερνώντες να περιορίσουν τις ζημιές με την λήψη στοχευμενων και ώριμος μέτρων. Η άποψη του καθενός απέναντι επι του θέματος είναι υποκειμενική. Αυτό που πιστεύω όμως είναι πως πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε να ζούμε υπό καθεστώς φόβου για πάντα, πρέπει να κερδίσουμε την ζωή μας πίσω και είναι δεδομένο πως ο μόνος μας σύμμαχος στην προκειμένη περίπτωση είναι η επίσημη. Σίγουρα όμως ο εμβολιασμός δεν θα μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα οπότε πρέπει όλες οι ενέργειες από πλευράς κυβέρνησης να έχουν νόημα και ουσία.

Ακούγονται διάφορα για τα εμβόλια και για ακόμη μία φορά υπερισχύουν οι θεωρίες συνωμοσίας που στην ουσία μας κρατούν δέσμιους στην σφαίρα της φαντασίας. Η εμφάνιση της πανδημίας ήταν και είναι κάτι που κανένας δεν φανταζόταν, ένας αόρατος εχθρός σε έναν ανελέητο πόλεμο που μέχρι τώρα έχει μόνο ήττες. Για να επανέλθουμε στην κανονικότατα όμως χρειαζόμαστε ακραίες και ακαριαίες λύσεις ορθές ή λανθασμένες ο χρόνος θα δείξει. Πρέπει όμως να αρχίσει να νικά η ζωή και αυτό δεν θα γίνει χωρίς ρίσκο.

Το 2020 έφυγε, το 2021 πρέπει να είναι διαφορετικό με προοπτική. Ο ρόλος που θα παίξει ο καθένας ξεχωριστά είναι εξίσου σημαντικός η απόφαση και η στάση μας θα χαράξει το μέλλον και ελπίζω και εύχομαι να πράξουμε με γνώμονα την ελπίδα.Το 2021 μας βρήκε διαφορετικούς, μάθαμε, μπορεί λοιπόν να είναι η χρονιά μας.

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και αληθινά σε όλους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: