Στοίχημα η σωστή αξιοποίηση του παλαιού ΚΕΝ στην Γεροσκήπου

Μετά από χρόνια συζητήσεων και διαβουλεύσεων ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες σχετικά με την αγορά του παλαιού ΚΕΝ από τον Δήμο Γεροσκήπου. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ανοίγει τον δρόμο για μεγάλες αλλαγές και σημαντικές επενδύσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του δήμου Γεροσκήπου αλλά και της ευρύτερη περιφέρεια Πάφου.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη όσο και στο δημοτικό συμβούλιο για το κλείσιμο της συμφωνίας για άμεση παραχώρηση του ΚΕΝ στον Δήμο. Το στοίχημα τώρα όμως είναι να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος για την εκμετάλλευση του. 

Παρά τις βελτιωτικές προσπάθειες των τελευταίων χρόνων, την διαχρονική ανάπτυξη και επέκταση του Δήμου και τις πολλές δυνατότητες, ο Δήμος α Γεροσκήπου στην συνείδηση του κόσμου παραμένει ένα όμορφο χωριό στα σύνορα της Πάφου. Είναι η στιγμή να αλλάξουμε την εικόνα αυτή με ουσιαστικές ενέργειες που θα έχουν στόχο το μέλλον. Ακούστηκαν πολλές προτάσεις το τι θα ήταν καλύτερο όμως πρέπει να μπει σε λειτουργία ένα Μάστερ Πλαν που να  επιτρέπει την ομαλή ένταξη του στην καθημερινότητα των πολιτών της Πάφου και των ξένων επισκεπτών. Το επόμενο βήμα είναι η εμπλοκή όλων των φορέων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με τεχνογνωσία, το δημοτικό συμβούλιο να διαμορφώσει την καλύτερη στρατηγική για την διαμόρφωση και ανάπτυξη του χώρου, της περιοχής και του Δήμου γενικότερα.  Υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχουν οι υποδομές που μπορούμε να χτίσουμε πάνω τους, χρειαζόμαστε την ιδέα και την συνεργασία φορέων, αυτοδιοίκησης, δημοτών και οργανωμένων συνόλων για να δημιουργηθεί ένα σχέδιο που θα είναι βιώσιμο και θα συμβάλλει στην γενική ανάπτυξη της πόλης.

Παράλληλα ο δήμος Γεροσκήπου διαθέτει και άλλες υποδομές που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα Μαστερ Πλάν. Θα ήταν καλό να εξεταστεί η παράλληλη και οργανωμένη εκμετάλλευση του χώρου του αθλητικού κέντρου με την λειτουργίας του ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητηρίου και τους χειμερινούς μήνες.

Οι δυνατότητες της Πάφου στο σύνολο της είναι τεράστιες, διαχρονικά όμως υστερούμε στην ορθή και στοχευμένη αξιοποίηση τους. Δεν επιλέγουμε να πράξουμε συλλογικά αλλά ταμπουρωνόμαστε πίσω από μικροπολιτικά ή άλλα συμφέροντα. Όταν έχεις να κάνεις με την πόλη σου, τους συμπολίτες σου και τις προοπτικές για ένα καλύτερο, πιο γεμάτο και ελπιδοφόρο μέλλον οφείλουμε να συνεργαστούμε χωρίς υστεροβουλίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: