Καταδικάζουμε την Πάφο σε στασιμότητα

Η επαρχία της Πάφου με τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα, με την πλούσια ιστορία και τα πολλά ιστορικά μνημεία, με την εξαιρετική γαστρονομία και τα οινοποιία της βρίσκεται αποκομμένη και ξεχασμένη χωρίς να δίνεται έμφαση στα αναπτυξιακά έργα που σχεδιάστηκαν δεκαετίες πριν. Δυστυχώς είναι έρμαιο της έλλειψης διεκδικτικότητας, της αναποφασιστικότητας και της ασυνεννοησίας των τοπικών αξιωματούχων, των βουλευτών και του κεντρικού κράτους.  Δυστυχώς όμως όλα δείχνουν πως η συνεργασία και η συμπόρευση αποτελούν άγνωστες έννοιες.

Ο δρόμος Πόλεως Χρυσοχούς αποτελεί διαχρονική πληγή για ολόκληρη την επαρχία. Αποτελεί τεράστιο εμπόδιο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει αλλά και σοβαρό κίνδυνο για όσους τον χρησιμοποιούν καθημερινά. Τα τελευταία 13 χρόνια περίπου οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις για να λυθεί το πρόβλημα, να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και εργασίες ούτως ώστε να αποτελέσει επιτέλους βιώσιμο κομμάτι της επαρχίας αποδείχθηκαν κούφια λόγια. Οι εργασίες  κάθε χρόνο «ξεκινούν» αλλά δυστυχώς αποτέλεσμα δεν είδαμε ποτέ. Πέρσι με την κακοκαιρία ένα κομμάτι του δρόμου στην Γιόλου υποχώρησε και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Σε μια παρόμοια κατάσταση στασιμότητας παραμένει ο δρόμος του Αεροδρομίου που και ο δρόμος προς τον Κόλπο των Κοραλλίων.

Από την άλλη πολυσυζητημένη Μαρίνα, αποτελεί ένα έργο που θα γινόταν στην Πάφο 20 χρόνια πριν, εμπειρογνώμονες και ειδικοί αρχιτέκτονες αποφάνθηκαν τότε πως ήταν η κατάλληλη περιοχή, σήμερα όλες οι υπόλοιπες πόλεις έχουν μαρίνα και η Πάφος ακόμη αναλώνεται σε διαμάχες συμφέροντος. Οι συνεχείς καθυστερήσεις ως φαύλος κύκλος, λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη της  ευρύτερης περιοχής και στην ουσία οριστικοποιούν ένα αδιέξοδο.

Για εμένα ένα θέμα που έμεινε στα αζήτητα είναι το αρχείο του Πάφος 2017. Αποτέλεσε το καλύτερο γεγονός που συνέβη στην Πάφο τα τελευταία χρόνια και που της έδωσε ώθηση τέλειωσε όμως άδοξα αφήνοντας την προσπάθεια και την δουλεία που έγινε να χαθεί στην ουσία. Έδωσε ζωή στο ιστορικό κέντρο της Πάφου, ενίσχυσε την συνεργασία μεταξύ δήμων και κοινοτήτων, έδωσε προοπτική και μετά τέλος. Πρέπει με κάποιο τρόπο ο οργανισμός να ζωντανέψει και να συνεχίσει να εμπλουτίζει την επαρχία.

Για να πάρουμε την Πάφο ένα βήμα μπροστά πρέπει να βάλουμε το προσωπικό συμφέρον σε δεύτερη μοίρα και να ενισχύσουμε το μαζί. Το τρίπτυχο συνεργασία, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα με μια δόση ρίσκου θεωρώ πως είναι το κλειδί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: