«Είμαστε περήφανοι»!?

Κάθε φορά που ένας Ελλαδίτης ή Κύπριος αθλητής ή επιστήμονας επιτυγχάνει στο εξωτερικό δίνοντας την ευκαιρία στον τόπο μας να ακουστεί παγκόσμια σπεύδουμε όλοι να δηλώσουμε την υπερηφάνεια μας και με μεγάλα λόγια να δείξουμε την στήριξη αλλά και την σημασία της πράξης του για όλο τον Ελληνισμό. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της δύναμης του, στην ευκαιρία που δίνει στον τόπο μας να νιώσει ξανά στιγμές δόξας και φυσικά στο αίσθημα ελπίδας που συνοδεύει κάθε τέτοιο επίτευγμα σε καιρούς αβέβαιους.

Κάθε φορά όμως που ένας νέος επιτυγχάνει το ακατόρθωτο, που φτάνει στην κορυφή και οι κόποι του έχουν επιτέλους καρπούς, κάθε φορά νιώθω ντροπή. Ντροπή για μένα, για τον διπλανό, για όλους μας γιατί κανένας μας δεν έχει κάνει το παραμικρό για να δοθεί χώρος σε όλους αυτούς τους νέους που κουβαλούν ένα ελπιδοφόρο μέλλον αντίθετα βάζουμε φραγμούς και όταν τους ξεπερνούν οικειοποιούμαστε τις θυσίες τους και υποκρινόμαστε πως είμασταν δίπλα τους. Δυστυχώς όμως κανένας μας δεν έκανε κάτι για να δώσει ώθηση στο μέλλον αυτού του τόπου για αυτό και διαπρέπει στο εξωτερικό. Επιλέγουμε ανίκανες και άβουλες κυβερνήσεις, επιτρέψαμε στα έργα εκατομμυρίων των Ολυμπιακών της Αθήνας να πεθαίνουν κάθε μέρα αναξιοποίητα όπως και σε πολλές άλλες παρόμοιες υποδομές, αφήνουμε τα πανεπιστήμια μας να βουλιάζουν και το εξαιρετικό  ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε να ξενιτεύεται για να μπορεί να ονειρευτεί, δεν έχουμε όραμα, δεν έχουμε βούληση, δεν έχουμε θέληση, δεν έχουμε καμία θέση στις επιτυχίες τους.

Ένα τεράστιο μπράβο στις οικογένειες τους που μέσα σε όλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν έδωσαν στα παιδιά τους χώρο και δικαίωμα στο όνειρο, στήριξαν με μεγάλες θυσίες το ταλέντο και την θέληση τους και κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή. Αξίζουν συγχαρητήρια για τα επιτεύγματα τους, συγχαρητήρια που δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν για να μπορούν να έχουν αυτό που τους αξίζει.

 Ευχαριστούμε που μας δείχνετε τον δρόμο για να ακολουθήσουμε, που μας επιτρέπετε να δούμε την ελπίδα να λάμπει ξανά και σας οφείλουμε ένα συγγνώμη για όλες τις πικρές και τις δυσκολίες που επιτρέψαμε να βρεθείτε και να βρίσκεστε ακόμη και σήμερα αντιμέτωποι. Μας κάνετε πραγματικά  υπερήφανους με τον τρόπο που παλεύετε για ένα καλύτερο αύριο και φυσικά που μας δείχνετε πως θα έπρεπε να είμαστε όλοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: