Γιατί είμαι υποψήφια!

Είναι σύνηθες να μπερδεύουμε το αίσθημα της υποχρέωσης και της ευθύνης όσο αφορά την εμπλοκή μας με τα κοινά. Από την μία η υποχρέωση που έχουμε στον τόπο μας να του επιστρέψουμε όλα όσα επένδυσε σε εμάς και από την άλλη το αίσθημα ευθύνης για να επενδύσουμε εκ νέου όλα όσα έχουμε κερδίσει.

Τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών επιβάλλουν την αλλαγή κατεύθυνσης του πολιτικού μας συστήματος, χρειάζονται ριζικές αλλαγές και η εκλογή της νέας βουλής τον Μάιο είναι η καλύτερη αρχή. Αναμένω ότι οι επικείμενες εκλογές θα αποτελέσουν μια δυναμική αφετηρία για ουσιαστικές αλλαγές που θα επενδύουν σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, βασισμένο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Κύπρου .

Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που εμπεριέχει μια εκλογική αναμέτρηση και μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα αισθανόμενη έτοιμη να εργαστώ και να προσφέρω με θέληση, το όραμα και τις γνώσεις μου προκειμένου να οικοδομήσουμε μια κοινωνία, που θα επενδύει στον άνθρωπο, στον πολιτισμό, στην ευαισθητοποίηση και την υγιή εμπλοκή των πολιτών στην δημόσια δράση. Είμαι σίγουρη πως το Δημοκρατικό Κόμμα – ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να διορθώσει τα κακώς κείμενα, είναι έτοιμο να δώσει χώρο στην νέα γενιά και δεν διαχωρίζει γυναικείους και ανδρικούς ρόλους. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού μας συστήματος για να αποβάλει επιτέλους τον κακό του εαυτό και διατηρεί σταθερή και ακέραια θέση για το κυπριακό ζήτημα. Η στάση αυτή είναι που με έπεισε να συμπορευτούμε.

Για μένα η συμμετοχή στη Βουλή των Αντιπροσώπων σημαίνει συλλογική και ουσιαστική δουλεία, κοινούς στόχους, στροφή στην συμμετοχικότητα και την προσφορά. Μια πιθανή εκλογή μου θα έχει την βαρύτητα της ευθύνης απέναντι στον εαυτό μου πρωτίστως, προκειμένου να δώσω το 100 τοις εκατό των δυνατοτήτων μου και την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου για να φανώ άξια των προσδοκιών τους. Προέρχομαι από την νέα γενιά και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις ανησυχίες της, παράλληλα είμαι γυναίκα και ξέρω τις δυσκολίες και τα θέλω των γυναικών σήμερα. Το τέλος των εκλογών με όποιο αποτέλεσμα δεν αποτελεί το τέρμα αλλά την αφετηρία. Το ενδιαφέρον μου για την πόλη μου και αυτά που μπορώ να προσφέρω δεν μπαίνουν στα όρια του κοινοβουλίου. 

Η διαφθορά, η διαπλοκή, η απραξία, η ανικανότητα, η αδιαφορία, έχει όνομα και πρόσωπο. Για να φέρουμε την ουσιαστική αλλαγή ας επιλέξουμε τους καλύτερους. Πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν μας για να  ελπίζουμε σε μια νέα και πιο αξιοκρατική πορεία.

Είναι δεδομένο πως μετά τις 30 Μαΐου θα έχουμε νέα βουλή, που θα νομοθετεί και ως ένα βαθμό θα αποφασίζει για την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Η ποιότητα της εξαρτάται καθαρά από εμάς. Οι νέοι ηλικιακά άνθρωποι έχουν την δύναμη να αλλάξουν τα δεδομένα φτάνει να συμμετάσχουν. Εγώ προσωπικά δηλώνω έτοιμη να μάθω, να ανακαλύψω και να συμβάλω στην αλλαγή. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: