Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίσει η επαρχία Πάφου έχει να κάνει με τα δημόσια νοσηλευτήρια Πάφου και πόλεως Χρυσοχούς. Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ για «προσωρινό» κλείσιμο των παθολογικών θαλάμων στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και την μεταφορά του προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου στην ουσία εδραιώνει την αντίληψη πως λαμβάνονται μέτρα εκ του προχείρου χωρίς κάποιον σχεδιασμό.

Είναι αδιανόητο εν μέσω πανδημίας που κυριολεκτικά γονάτισε το σύστημα υγείας, γονάτισε την κοινωνία και την αγορά, αντί να προχωρήσουμε στην περαιτέρω στελέχωση των νοσηλευτηρίων για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας και την ποιοτικότερη περίθαλψη των νοσηλευομένων,  καταδικάζουμε τα νοσηλευτήρια σε υπολειτουργία. Η κίνηση αυτή αφήνει εκτεθειμένη την Πολύ Χρυσοχούς και την ευρύτερη περιοχή.

Θα ήταν φρόνιμο να επανεξεταστεί το ζήτημα και να παρθούν αποφάσεις ζυγίζοντας τις συνέπειες που θα έχει η εν λόγω κίνηση.

Διαχρονική μας θέση είναι η πλήρης στελέχωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων των δημόσιων νοσηλευτηρίων της Επαρχίας, προκειμένου να έχουν μια σύγχρονη  όψη και να μπορούν να παρέχουν ποιότητα υγείας όπως οφείλει το κράτος στους πολίτες του. Πρόσφατα τόσο το νοσοκομείο Αμμοχωστου όσο και το νοσοκομείο Λάρνακας έτυχαν ριζικών βελτιωτικών αλλαγών και αναβαθμίσεων, δυστυχώς η Πάφος δεν υπήρξε καν στην συζήτηση για κάτι ανάλογο. Εκκρεμεί επίσης και το ζήτημα της αυτονόμηση του Γενικού νοσοκομείου Πάφου. Το ευχάριστο είναι πως διαθέτουμε ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό γιατρών και νοσηλεύονται που θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα εάν αποφάσιζε το κράτος να επενδύσει ουσιαστικά στην αναβάθμιση τους.

«Αλήθειες» με την Άντρη Κωνσταντινίδου
Συζητούμε για το προσωρινό κλείσιμο των παθολογικών θαλάμων στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς

https://bit.ly/3tTumXO

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: