Άλλαξαν οι καιροί αλλάξαμε κι εμείς

Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση που τρέφουμε σχεδόν όλοι μας, είναι πως η εξέλιξη του ανθρώπου, της τεχνολογίας, η ανάπτυξη και η αλλαγή στο χρηματοοικονομικό σύστημα, προσφέρει στην κοινωνία μας την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε κάτι ανώτερο, καλύτερο και πιο αποδοτικό απ’ ο’ τι ήταν μέχρι χθες. Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν η εξέλιξη για την οποία καυχιόμαστε είναι ένα φτιαχτό οικοδόμημα μέσα στο οποίο κρύβονται και συγκαλύπτονται όλα μας τα ελαττώματα, οι αδυναμίες, οι ανθρωποφαγικές τάσεις και τα κόμπλεξ που μετατρέπουν την κοινωνία σε ένα απρόσωπο και επικίνδυνο κατασκεύασμα που σε συνδυασμό με το αδύναμο πολιτικό σύστημα καταστρέφει σιγά σιγά κάθε καλό και ελπιδοφόρο είχε να μας προσφέρει το παρελθόν.


Αρκεί να παρατηρήσουμε λίγο την ειδησεογραφία σήμερα ή και να παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις γύρω μας για να καταλάβουμε το βάθος του προβλήματος που δυστυχώς επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα και την ουσιαστική εξέλιξη μας. Τα άτομα με αναπηρία εισπράττουν μηδενικό σεβασμό, τα παιδιά και τα ζώα αντιμετωπίζονται με βία και εξευτελισμό, οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζονται ως παράσιτα, ο ένας βλέπει τον άλλο ως εχθρό και όχι σαν συνοδοιπόρο. Ρατσιστικές τάσεις και βίαιες συμπεριφορές συνθέτουν δυστυχώς ένα σκηνικό που δεν έχει να προσφέρει τίποτα, παρά μόνο μια ανησυχία για το μέλλον. Στοχεύουμε σε μια κορυφή που στηρίζεται πάνω σε κινούμενη άμμο αφού τίποτα απ’οσα θεωρούμε σημαντικά δεν έχουν ουσιαστική αξία.


Η κοινωνία παραδοσιακά στηρίζει έναν τόπο. Η ευαισθησία, η βοήθεια και το πραγματικό ενδιαφέρον για τον άλλο είναι η βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί να επιτελέσει το έργο το οποίο της έχει δοθεί. Σήμερα όμως έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Αγριά κακοποίηση ζώων, εγκατάλειψη και κακοποίηση σωματική και ψυχική, παιδιών και ηλικιωμένων, ρατσιστικά μηνύματα από ανθρώπους της εκκλησιάς και των γραμμάτων διχάζοντας ακόμη περισσότερο είναι χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα σκηνικό επικίνδυνο για το μέλλον.


Είναι καλό να καταλάβουμε πως μέσα στον κόσμο έχουμε μονό ο ένας τον άλλον. Αν δεν προστατέψουμε τους αδύναμους και να επενδύσουμε ουσιαστικά στο μέλλον δε θα έχουμε καν μέλλον. Η βάση κάθε εξέλιξης είναι ο άνθρωπος και όταν χάσει την αξία και την ουσία του, οποιαδήποτε εξέλιξη δε θα έχει διάρκεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: