Αεροδρόμιο Πάφου

Οι πύλες εισόδου και εξόδου για μια περιοχή αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου, την ποιότητα των επισκεπτών αλλά και την ανάπτυξη όλων, όσων συνδέονται άμεσα και έμμεσα με αυτό.

Στην περίπτωση της Πάφου η βασική, αν όχι η μόνη πύλη εισόδου που κατέχει, είναι το αεροδρόμιο της που τα τελευταία χρόνια -με εξαίρεση την περίοδο της πανδημία- αργά και σταθερά, διαγράφει αυξητικές τάσεις πολλαπλασιάζοντας την επισκεψιμότητα του ενώ παράλληλα γίνονται εντονότερες οι ελλείψεις του και η ανάγκη επανεκτίμησης και επαναπροσδιορισμού των στόχων του. Τα προηγούμενα χρόνια μετά και την είσοδο νέων αεροπορικών εταιριών στο αεροδρόμιο Πάφου και την αύξηση του αριθμού πτήσεων όλες τις μέρες της εβδομάδας, με τα Σαββατοκύριακα και τις Τετάρτες να είναι οι ποιο έντονες ημέρες, βγήκαν στην επιφάνεια τεράστια προβλήματα και ελλείψεις που κοστίζουν τόσο στην ομαλή λειτουργία του όσο και στην φήμη που θα ήθελε να κατέχει. Η στενότητα χώρου, η ελλιπής οργάνωση και η υποστελέχωση του, δημιούργησαν στο παρελθόν καθυστερήσεις, συνωστισμό και ταλαιπωρία τόσο στους επισκέπτες που εισέρχονταν ή εξέρχονταν της χώρας όσο και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Παράλληλα, η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο χρήζει σημασίας και καθοριστικών βελτιώσεων. Ο δρόμος του αεροδρομίου για παράδειγμα αποτελεί παγίδα για όποιον τον διέρχεται τις βραδινές ώρες. Η απουσία φωτισμού είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζει και το κοινοτικό συμβούλιο της περιοχής δεν δείχνει ενδιαφέρον να το επιλύσει όπως δεν δείχνει ενδιαφέρον να προστατέψει και να αναδείξει το παραλιακό του μέτωπο.

Το αεροδρόμιο Πάφου είναι έτοιμο να δεχτεί σοβαρές αλλαγές ούτως ώστε να ανταποκριθεί με ακρίβεια στις νέες τάσεις και επιταγές που δέχεται χρόνο με τον χρόνο. Παράλληλα η μη αξιοποίηση του, η επέκταση και η ανάπτυξη του λειτουργεί αποτρεπτικά στην είσοδο νέων πτητικών πλάνων και εταιρειών. Δεν φιλοδοξεί να γίνει το κεντρικό αεροδρόμιο της Κύπρου αντίθετα θα έπρεπε να λειτουργεί μεν υποστηρικτικά, ισοδύναμα δε για να προωθεί το τουριστικό ρεύμα και όχι να το περιορίζει. Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία του τόπου για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί πρέπει όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά του να λάβουν την  απαραίτητη σημασία ούτως ώστε να μην αποτελούν βαρίδια αλλά μοχλούς ανάπτυξης. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά ειδικά σε ένα νησί όπως η Κύπρος που στην Μεσόγειο υπάρχουν εκατοντάδες άλλα και η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που προϊδεάζει τον επισκέπτη θετικά ή αρνητικά. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική για να καταγράψουμε ελλείψεις και παραλείψεις ούτως ώστε να τις διορθώσουμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: