Νέος Ελληνικός κινηματογράφος

Οι ταινίες τους παλιού καλού κινηματογράφου μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ο παλιός Ελληνικός κινηματογράφος παραμένει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας, με ταινίες διαμάντια που μας συντροφεύουν και θα μας συντροφεύουν.  Διαχρονικές, συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας μεταφέρουν αγνό το αίσθημα της εποχής, το ταλέντο κορυφαίων ηθοποιών, αβίαστο χιούμορ και συγκίνηση.

Μετά τις δεκαετίες που σημάδεψαν τον Ελληνικό κινηματογράφο ακολούθησε μια περίοδος ύφεσης και παρακμής ισοπεδώνοντας κάθε ελπίδα για αναβίωση του. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως γίνονται πολλά σημαντικά βήματα για να επανέλθει έστω και λίγο η χαμένη αίγλη και δυναμική του ελληνικού κινηματογράφου. Η οικονομική κρίση που γονάτισε ολόκληρη την Ελλάδα πιθανόν να ήταν και η αφορμή ως προς αυτή την κατεύθυνση. Σενάρια γεμάτα συμβολισμούς και αλήθεια, έξυπνο χιούμορ ντυμένα με εξαιρετικές ερμηνείες από πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς και στολισμένα με την αναγκαία σκηνοθετική ματιά που τα παντρεύει όλα αρμονικά.

 «Πολίτικη Κουζίνα», «1968», «Έτερος Εγώ», «Μικρά Αγγλία», «Το Τανγκό των Χριστουγέννων», «Νύφες», «Το τελευταίο σημείωμα», «Καζαντζάκης», «Ευτυχία», «Ο Άνθρωπος του Θεού», είναι μερικές απο τις ταινίες των τελευταίων 20 χρόνων που αποτελούν λαμπρά παραδείγματα για το πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας που σιγά σιγά βγαίνει στην επιφάνεια. Εξαιρετικοί σκηνοθέτες με αριστουργηματικές ταινίες εκπροσωπούν τα τελευταία χρόνια σε διεθνή φεστιβάλ τον νεώτερο Ελληνικό κινηματογράφο, ταινίες που πραγματεύονται καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον που τις τροφοδοτεί, δηλαδή η ελληνική κοινωνία.

Ο κινηματογράφος αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο καλλιέργειας και μετάδοσης της ιστορίας, της κουλτούρας, του πολιτισμού, της κληρονομίας κάθε τόπου. Ο Ευρωπαϊκός και δει ο Ελληνικός κινηματογράφος έχει να επιδείξει τεράστιο πλούτο ταλέντου και μέσα από παρόμοιες παραγωγές να μεταδώσει στο ευρύ κοινό την ουσία της Ελλάδας, της ιστορίας και του κόσμου της. Οι ταινίες είναι σαν όαση μέσα στα πολλά ανούσια που παρακολουθούμε, είναι ο νέος κάλος κινηματογράφος που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και περηφάνια για το παρελθόν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: